Anna tänä jouluna liikuttava joululahja

Anna tänä jouluna liikuttava joululahja

Kirjoittaja: Joulupukki

Joulu on juhla johon liittyy kauniita muistoja ja perinteitä, hyvää ruokaa, yhdessäoloa ja toivottavasti myös vähän lomaa. Ja joulu ei ole tietenkään joulu ilman lahjoja ja lahjan antamisen iloa. 

Joulu on tärkeä juhla, mutta vuosi vuodelta jouluun liittyy kuitenkin enemmän ja enemmän ylenpalttinen kulutus. Lahjoja ostetaan paljon, kodin koristeluun joulukrääsällä tuhlataan satoja euroja ja joulupöydästä löytyy kymmeniä eri sortteja. Joulusta pyritään vuosi vuodelta tekemään aina vain upeampi juhla, mutta samaan aikaan tämän päivän joulu menee vain kauemmaksi sen alkuperäisistä perinteistä. Joulusta saa ja pitää nauttia, mutta haluan myös kannustaa sinua pysähtymään pohtimaan, mikä juuri sinulle on joulussa on tärkeintä?

Mitä lahjat merkitsevät sinulle?
Monen mielestä lapsena joulussa parasta oli lahjat, jotka olivat kasassa kuusen alla aattoon asti. Malttamattomana piti odottaa, että pääsisi niiden kimppuun. Mitä aikuisemmaksi tulee, niin sitä enemmän kuitenkin tuntuu siltä, että lahjan ostamiseen liittyy turhia paineita ja lahjojen antaminen ja ostaminen on karannut käsistä. Varsinkin, kun samaan aikaan tiedetään, että kulutuskäyttäytymisemme ei ole mitenkään kestävää upean maapallomme kannalta.

Paineista huolimatta lahjan antaminen tuntuu kuitenkin hyvältä, sillä hyvän tekeminen lisää aina koettua tyytyväisyyttä. Lahjan ostamisen hetkellä on hyvä kysyä aina itseltään, että tuleeko lahja lisäämään myös lahjansaajan tyytyväisyyttä pitkällä aikavälillä? Turhien asioiden jakaminen lahjapaketissa kun vaan tuottaa päänvaivaa, kun sälää joutuu joulun jälkeen kiikuttamaan kierrätykseen tai kirpputorille.

Paketoi tänä jouluna pakettiin hyvinvointia!
Yksi parhaista ideoista on antaa lahjaksi kokemuksia. Kokemukset ovat jotain sellaista, jotka muistetaan pitkään, sillä niihin liittyy monesti vahvoja tunteita. Juuri tunnekokemukset vahvistavat muistijälkeä ja positiiviset tunteet lisäävät koettua tyytyväisyyttä. Erinomaisia aineettomia lahjoja ovat esimerkiksi pääsyliput kulttuuritapahtumiin ja hemmottelulahjakortit, joissa on osattu ajatella sen saajaa. 

Kulttuurin tai hemmottelun lisäksi voit paketoida pukinkonttiin myös aimo annoksen hyvinvointia ja antaa lahjaksi EasyFitin lahjakortin täällä. Voit valita lahjakorttiin 1-3 kuukauden asiakkuuden EasyFit-keskukseen.

Asiakkuus kuntosalille on loistava keino lisätä lahjansaajan hyvinvointia ja osoittaa hänelle, että hän on tärkeä!

Lue lisää