EasyFit Games – tavallisen ihmisen Crossfit Gamesit

Viljami Kuntsi

EasyFit Games – tavallisen ihmisen Crossfit Gamesit

Crossfit on harjoitusmuoto, jonka tavoitteena on kehittää fyysisiä ominaisuuksia monipuolisesti ja tasaisesti. Lajissa on vivahteita muun muassa painonnostosta, yleisurheilusta sekä voimistelusta. Kun valtaosa urheilulajeista painottuu kehittämään ainoastaan yhtä fyysisen kunnon osa-aluetta, esimerkiksi kestävyyttä, Crossfit tähtää siihen, että henkilö on samanaikaisesti voimakas, kestävä ja ketterä. 

EasyFit Games on valtakunnallinen EasyFit –ketjun liikuntakilpailu, joka on saanut vaikutteita Crossfitista. Se mittaa osallistujien nopeutta, voimaa ja kestävyyttä. Kilpailun ideana on motivoida osallistujat harjoittelemaan sekä kehittymään monipuolisesti kaikkia fyysisen kunnon osatekijöitä. Itse kilpailu on vain jäävuoren huippu, sillä tärkeintä on aktivoituminen, tehokas treeni sekä omien rajojen venyttäminen itseään ja toisia vastaan kilvoittelemalla. 

Crossfitin idea ja harjoitusvaikutukset
Crossfit kehittää siis samanaikaisesti niin hapenkuljetuselimistön kuntoa eli kestävyyttä, voimaa, liikkuvuutta sekä motorisia taitoja eli koordinaatiota ja tasapainoa. Lopputuloksena on urheilullinen keho sekä suorituskykyinen ja monipuolinen kunto. Crossfit harjoitteet voivat olla erittäin haastavia. Päivän treeni (WOD=workout of the day) voi sisältää harjoitteiden tekemisen aikaa vastaan (Esimerkiksi 5 kierrosta: 5xleuat, 10xboxi-hyppy, 10xetunojapunnerrus, niin nopeasti kuin mahdollista) tai vastaavasti 10 minuutissa voidaan pyrkiä tekemään liikepatteria (Esim. 10xmaastaveto + hyppy tangon yli + 10xburbee) niin monta kierrosta kuin kyetään. Toki Crossfit –harjoitteluun kuuluvat oleellisina treeneinä myös tekniikka-, voima-, kehonhallinta- ja huoltoharjoitteet, mutta wodit ovat tehokkuutensa vuoksi tunnetuin osa Crossfit –harjoittelua. 

Crossfit –kilpailuissa painottuvat painonnostosta tutut tempaus-, rinnalleveto- ja työntöliikkeet, maastavedot, leuat sekä voimistelunomaiset kehonpainoharjoitteet. Kilpaileminen Crossfitissa edellyttää rautaisen kunnon lisäksi sitä, ettei henkilöllä ole tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia, kuten esimerkiksi selkä-, olkapää- tai polvivaivoja. 

Easyfit Games – kilpailu, joka ei ole niin vakava
Easyfit Games on kilpailu, joka on saanut vaikutteita Crossfitista, mutta siitä on karsittu teknisesti vaativimmat painonnostoliikkeet sekä tuki- ja liikuntaelimistön näkökulmasta riskialtteimmat suoritteet. Näin kuka tahansa voi osallistua kilvoitteluun itseään sekä muita kisailijoita vastaan. Oleellisinta ei olekaan muiden voittaminen, vaan innostuminen, tehokas harjoittelu sekä kehittyminen kilpailemisen varjolla. 

Osallistujan tulee suorittaa seitsemän harjoitusliikettä aikaa vastaan, mahdollisimman nopeasti. Kilpailusuoritus tulee suorittaa EasyFit -keskuksessa EasyFit Personal trainerin valvonnassa. EasyFit Games harjoitusliikkeet ovat:

  1. 400 metrin juoksu (juoksumatto, 0 % incline – max 18 km/h )
  2. 30 x etukyykky kahvakuulalla (miehet 24 kg / naiset 16 kg)
  3. 30 x etunojapunnerrus (miehet norm. / naiset polvet maassa)
  4. 30 x kahden käden etuheilautus kahvakuulalla (miehet 24 kg / naiset 16 kg)
  5. 30 x vatsarutistus selinmakuulta jalkapohjat vasten seinää
  6. 30 x kahden käden vauhtipunnerrus käsipainoilla (miehet 12 kg / naiset 8 kg)
  7. 400 metrin soutu (vastus 8)

Osallistujan kilpailusuorituksen aika tallennetaan EasyFit personal trainerin toimesta valtakunnalliseen, sähköiseen tulostauluun. Suomen parhaimmat kilpailijat (4 kpl per sarja) kutsutaan Suomen finaaliin, joka järjestetään lauantaina 30.3.2018 EasyFit Tampere-keskustassa, jossa voittajille luvassa upeat palkinnot. Lisäksi jokaisen keskuksen kolme parasta kilpailijaa per sarja palkitaan keskuskohtaisilla palkinnoilla. 

Näin ilmoittaudut mukaan EasyFit Games -kilpailuun
EasyFit Games –kilpailussa on kaksi eri sarjaa miehille ja naisille; Open (avoin kaikille) ja Masters (yli 40-vuotiaat). Asiakkaat voivat osallistua EasyFit Games -kilpailuun sähköisen ilmoittautumislomakkeen avulla (vain 1 ilmoittautuminen/henkilö). Kilpailuun osallistuminen on maksutonta ja se on avoin kaikille.

Asiakkaan tulee valita ilmoittautumisen yhteydessä EasyFit-keskus, jossa hän haluaa suorittaa kilpailusuorituksen. Asiakkaan valitseman EasyFit-keskuksen henkilökunta ottaa yhteyttä häneen kahden (2) arkipäivän kuluessa ilmoittautumisesta ja sopii osallistujan kanssa ajankohdan kilpailusuorituksen toteutukselle EasyFit-keskuksessa. Kilpailusuorituksen enimmäiskesto on 15 minuuttia.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Kisaamalla itseäsi vastaan kehityt varmasti
Vaikka tavoitteenasi ei olisikaan Suomen mestaruus tai oman salisi kuninkuus EasyFit Games –kilpailussa, on osallistuminen silti hyvä keino mitata oman kunnon kehittymistä ja motivoitua harjoittelemaan innostavalla tavoitteella, tehokkaalla ohjelmalla ja aikataulutetulla päämäärällä. Voitkin hyödyntää EasyFit Games –harjoitusohjelmaa osan muita treenejäsi tai valmistautumisohjelmana kilpailua varten lataamalla veloituksettoman EasyFit Games treeniohjelman älypuhelimeesi.

Ota yhteys EasyFit keskuksesi asiakaspalveluun niin aktivoimme sinulle EasyFitin MyWellness-treeniapplikaation älypuhelimeesi ja asennamme samalla sinulle veloituksetta EasyFit Games treeniohjelman käyttöösi niin pääset testaamaan mihin rahkeesi riittävät ! Personal trainerimme avustavat sinua liikkeiden oikeissa suoritustekniikoissa ja saat myös heiltä halutessasi monipuolisempaa tukea valmennuksen saralta.