Tiesitkö, että auttaminen lisää onnellisuutta?

Tiesitkö, että auttaminen lisää onnellisuutta?

Kirjoittaja: Jerry Hietaniemi

EasyFit on jo vuosia ollut mukana kansainvälisessä Nenäpäivä-säätiön kampanjassa, joka pyrkii viihteen ja huumorin keinoin pyrkii auttamaan kehitysmaiden lapsia, lisäämään globaalia oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa. Suomalaisten lahjoitusten ansiosta Nenäpäivä on vuosien saatossa auttanut miljoonia lapsia. Nenäpäivässä mukana olevat järjestöt työskentelevät, jotta kaikkein heikoimmassa asemassa olevilla lapsilla olisi mahdollisuus hyvään elämään. Työllä on saatu aikaan kestäviä tuloksia, joista hyötyvät lapset, perheet sekä heitä ympäröivät yhteisöt.

Nenäpäivä-säätiön työn avulla on tuettu miljoonien lapsien koulunkäyntiä ja rakennettu 9000 koulua ja varhaiskasvatuskeskusta. Yli 200 000 lasta on saanut rokotuksen ja yli kaksi miljoonan ihmisen terveyttä on edistetty muun muassa antamalla tietoa tappavista taudeista. 

Nenäpäivän lahjoitusten ansiosta yli 100 000 ihmistä on saanut puhdasta juomavettä ja ainakin 1,6 miljoonaa puuta ja kasvia on istutettu.

Vuonna 2019 Nenäpäivä auttaa lapsia 17 maassa Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa.

Auttaminen lisää tutkitusti onnellisuutta
Koettuun onnellisuuteen liittyy vahvasti täyttymyksen tunne. Onnellisuutta on lyhyt- ja pitkäkestoista. Moni meistä onkin hyvä tuomaan elämäänsä lisää juuri hetkittäisiä onnenhetkiä, mutta pitkäkestoisesta onnesta saatetaan kokea olevan pulaa. Yksi tyytyväisyyttä, eli pitkäkestoista onnellisuutta lisäävä tekijä on tunne täyttymyksestä, joka saavutetaan kun iloa ja kiitollisuutta löydetään pienistä asioista ja, kun koetaan merkityksellisyyttä. 

Toisten auttaminen on yksi helpoimmista keinoista kokea merkityksellisyyttä. Saadessamme auttaa toisia, koemme hyvin voimakkaasti tunteita merkityksellisyydestä. Merkityksellisyys nousee tunteista kuten, “Juuri minulla on merkitystä” ja “minun teoillani on merkitystä”. Parhaimmillaan auttamisella saavutettu täyttymys on, kun saamme teoistamme positiivisen palautteen. Mikä tuntuukaan sen paremmalta kuin toisen ihmisen aito ilo ja kiitollisuus, joka on ainakin osin sinun ansiota?

Tule mukaan auttamaan!
Liikuntakeskusketju EasyFit haluaa haastaa kaikki asiakkaansa mukaan tekemään hyvää liikunnan avulla. Lahjoituksen nenäpäivä-säätiölle voi tehdä, kun liittyy jäseneksi tai jo olemassa olevana asiakkaana tekee lahjoituksen nettilippaaseen. Lahjoituksien avulla voimme yhdessä edistää kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lasten tilannetta, jotta myös heillä olisi mahdollisuus hyvään elämään turvallisessa ympäristössä.

Tehdään yhdessä hyvää ja kerätään kasaan kunnon potti. Kiitos tuestasi.

Lue lisää ja auta: https://www.easyfit.fi/nenapaiva