Suuri kuntosalivertailu 2023

6.9.2023 08:00

On aika syksyn suurelle salivertailulle! Sopivan kuntosalin löytää usein vain testaamalla eli eri saleihin on käytävä tutustumassa paikan päällä. Teimme kuitenkin pohjatyöt puolestasi ja otimme selvää tämän hetken kuntosalitarjonnasta sekä syynäsimme läpi salien palvelut ja hinnat. Selvyyden vuoksi vertaamme kuukausiasiakkuutta, joka ei ole sidottu määräaikaiseen sopimukseen ja jonka treenausaikoja ei ole rajoitettu.
 

EasyFit

Aloitetaan vertailu kuitenkin siitä, mitä EasyFit tarjoaa. Tiesitkö muuten, että EasyFit on suomalainen kuntosaliketju? EasyFit tarjoaa reilun asiakkuuden, laadukkaat kuntosalit ja ryhmäliikunnan, sekä toimivat palvelut. Helposti. 

Palveluihin kuuluu laadukkaiden kuntosalien ja monipuolisen ryhmäliikuntakattauksen lisäksi personal training ja valmennuspalvelut, sekä Online-treenikirjasto. Lisäksi keskuksen asiakaspalvelu auttaa kaikissa kuntosaliin, palveluihin ja sopimukseen liittyvissä asioissa paikan päällä, sähköpostitse ja yhteydenottolomakkeella.

EasyFitin asiakkaana maksat vain palveluista, joita käytät. Edullisimmillaan treenaat 34,90 eurolla kuukaudessa (sis. kuntosali, virtuaalinen ryhmäliikunta ja online-treenikirjasto). Live-ryhmäliikunnan ja kaikkien keskusten käyttöoikeuden saat hintaan 44,90 €/kk. Keskukset ovat auki aamusta yömyöhään, joten treenaamaan pääset silloin kun itse haluat.
 

Elixia

Elixia on pohjoismainen premium-tason kuntokeskusketju. Elixian palveluihin kuuluu mm. kuntosali ja ryhmäliikunta, digitaalinen treenimaailma sekä personal training ja joissakin keskuksissa fysioterapiapalvelut. Premium-palveluita ovat esimerkiksi lastenhoito. Asiakaspalvelu on paikalla aina, mutta salin aukioloajat ovat tästä syystä suppeammat. Elixian asiakkuudet maksavat pääosin 65–90 euroa kuukaudessa.
 

Fressi ja Fressi24

Fressin kuntokeskuksista osa on premium-tason keskuksia, kun taas Fressi24 keskukset ovat kompakteina ja suppeammilla palveluilla enemmän budjettitreenaajien makuun. Fressi kertoo palveluikseen mm. kuntosalin, ryhmäliikunnan, valmennuksen, fysioterapian, hieronnan, mittaukset ja testauksen sekä lastenhoidon. Osa Fresseistä on auki vuorokauden ympäri ja osa taas aamuvarhaisesta iltamyöhään. Asiakaspalvelu on auki keskuksesta riippuen neljästä lähes kahdeksaan tuntiin useimpina päivinä. Fressi24-saleilla ei henkilökuntaa ole paikan päällä. Fressillä ja Fressi24-salilla treenaa noin 45–70 eurolla kuukaudessa.
 

LadyLine

LadyLine on suomalainen naisen hyvinvointia vahvistava kuntokeskus. LadyLinen palveluihin kuuluvat kuntosali ja ryhmäliikunta, personal training, verkkovalmennus ja Online-treenikirjasto. Muita keskuskohtaisia palveluita ovat Premium-studiot, kurssit, erilaiset hoidot ja mittaukset sekä yrityspalvelut. Kuukausimaksu vaihtelee 39–59 euron välillä riippuen siitä, millaisia palveluita asiakkuuteensa haluaa sisällyttää. LadyLinella hinta mukautuu asiakkaan tarpeisiin. Keskukset ovat avoinna aamusta iltaan ja asiakaspalvelu paikalla keskuksesta riippuen muutamasta tunnista kuuteen tuntiin, kahtena–viitenä päivänä viikossa.
 

GoGo ja GoGo Express

Myös GoGo-kuntosaliketjulla on sekä premium- että budjettisaleja. Molemmissa versioissa palveluihin kuuluu kuntosali ja lisämaksusta personal training -palvelut. Premium-keskuksien valikoimaan kuuluu esimerkiksi ryhmäliikunta, lastenhoito, squash, aamupala ja fysioterapia. Premium-keskuksissa kuukausijäsenyydet maksavat alkaen 60 euroa kuukaudessa. Express-saleilla kuukausimaksu on 29,90 euroa. Kaikki salit ovat auki aamusta iltaan.
 

Ole.fit ja Fit

Ole.fit ja Fit -keskukset tarjoavat kuntosalin, ryhmäliikuntaa sekä personal training ja Fustra -palveluita. Palvelut vaihtelevat keskuksen mukaan, joten lisäpalveluita voi löytyä. Treenaamaan pääsee vuorokauden ympäri ja hinnat vaihtelevat keskuskohtaisesti palveluista riippuen. Halvimmillaan jäsenyys ilman sitoutumista maksaa 42,90 euroa kuukaudessa.
 

Puls & Träning

Puls & Träning keskuksia on kolmea kokoa. Pienimmät ovat korttelikuntosaleja, kun taas isommat ovat laajan palvelun kuntokeskuksia. Palvelut riippuvat keskuksen koosta. Kaikkiin keskuksiin kuuluu ainakin kuntosali ja personal training -palvelut. Lisäpalveluita ovat esimerkiksi hieronta, ryhmäliikunta ja fysioterapia. Kaikki salit ovat auki klo 5–23 välillä koosta riippumatta. Kuukausimaksut alkaen 54 euroa.
 

Forever Premium ja Lite

Niin ikään Forever-keskuksetkin jakautuvat premium- ja budjettisaleihin. Laskutus tapahtuu neljän viikon välein. Suppeampien Lite-salien kuukausimaksu on edullisimmillaan 24,90 €/kk, ja premium-keskuksien 55 euroa kuussa. Lisäpalvelut nostavat kuukausimaksua.  Palvelut vaihtelevat keskuskohtaisesti. Kuntosalin lisäksi palveluita ovat esimerkiksi ryhmäliikunta, valmennuspalvelut, mailapelit ja lastenhoito. Osa keskuksista on auki jäsenilleen aamuaikaisesta iltamyöhään, toiset taas vain asiakaspalvelun ollessa auki.
 

Liikku

Liikku on suomalainen kuntosaliketju. Liikussa pääsee treenaamaan 34,90 eurolla kuukaudessa. Keskukset ovat auki kello 5–23 välillä. Liikun palveluihin kuuluu kuntosali ja lisämaksulliset personal training -palvelut. Ryhmäliikuntaa, virtuaaliryhmäliikuntaa tai online-treenikirjastoa Liikku ei tällä hetkellä tarjoa. Henkilökuntaa on paikalla maanantaista keskiviikkoon kello 16–19 välillä. Muutoin asiakaspalvelu palvelee nettisivun lomakkeen kautta.
 

Fitness24Seven

Fitness24Seven on Suomen markkinoiden tunnetuin budjettisali. Treenit maksavat 27,90 euroa kuukaudessa. Treenaamaan pääsee nimen mukaisesti 24 tuntia vuorokaudessa. Palveluihin kuuluu kuntosalin lisäksi ryhmäliikunta (osassa keskuksista), personal training -palvelut ja Online-treenipankki sekä vain naisille tarkoitettu sali. Fitness24Sevenin asiakkuudella pääsee treenaamaan kaikissa keskuksissa, viidessä eri maassa. Asiakaspalvelu on avoinna keskuksesta riippuen neljästä seitsemään tuntia useampana päivänä viikossa. Fitness 24Sevenillä on poikkeuksellinen 2 kk irtisanomisaika.
 

Yksittäiset keskukset ja putiikkisalit

Suomesta löytyy runsaasti erilaisia yksittäisiä liikuntakeskuksia, kuntosaleja ja valmennuskeskuksia. Uniikit putiikkisalit ovat myös kasvattaneet suosiotaan. Pelkästään Helsingistä löytyy iso kasa vaihtoehtoja kuntosaliharrastajalle. Tunnetuimpia ovat esimerkiksi Mayors Gym, Fitness Village, Optiman Performance Center. Myös kaupunkien ja kuntien omat kuntosalit ovat tänä päivänä varteenotettavia treenipaikkoja. Haastavin asia kuntosalin löytämisessä voikin olla valinnan vaikeus!


Suuri kuntosalivertailu 2023

Lue myös nämä