Olemme panostaneet EasyFit Oulu Ritaharjussa vieläkin enemmän hygieniaan ja asiakkaiden terveyteen valokatalyysikäsittelyn ansiosta. Olemme pinnoittaneet laitteet, välineet ja tasot Nanoksin valokatalyysipinnoitteella 18.1.2021 (https://nanoksi.com). 

Valokatalyysipinnoite reagoi valon kanssa ja tuhoaa turvallisesti viruksia, bakteereja, homeitiöitä ja muita haihtuvia orgaanisia yhdisteitä sekä poistaa epämiellyttäviä hajuja. Nanoksin valokatalyysipinnoite takaa korkean hygieniatason ja näin ollen torjuu erilaisten virusten ja tautien leviämistä. Pinnoituspalveluja ovat käyttäneet mm. terveydenhoitoalan toimijat, sillä monet virukset ja taudinaiheuttajat tarttuvat tyypillisesti myös pinnoilta. Valokatalyysipinnoite asennetaan ruiskuttamalla aine niille pinnoille, joihin yleisimmin kosketaan. Pinnoite pitää esimerkiksi ovenkahvat, wc-tilat ja kuntosalilaitteiden otteet ja säätönupit sekä muut bakteeripesäkkeet hygieenisempänä. Tällä voi olla merkittävä vaikutus esimerkiksi vallitsevan koronaepidemian torjumiseksi. Pinnoite myös takaa, etteivät tulevaisuuden epidemiat pääse leviämään vastaavanlaisena.

EasyFit Oulu Ritaharjussa pinnoite levitettiin kaikkiin laitteisiin, välineisiin, tasoihin, ovenkahvoihin ja pukutiloihin. Myös kaikki ryhmäliikuntavälineet sekä kosketusnäytöt käsiteltiin. Valokatalyysi puhdistaa myös tehokkaasti ja turvallisesti sisäilmaa. Se hapettaa epämiellyttäviä hajuja aiheuttavia molekyylejä, jolloin ne tuhoutuvat. Pinnoite tuhoaa allergeenejä, ruoasta ja eläimistä aiheutuvia hajuja ja erilaisia ilmansaasteita. Ratkaisu tehoaa myös tupankansavuun ja mikrobeihin. Puhdistustyö tapahtuu ilman kemikaaleja ja on täysin vaaraton ihmisille ja ympäristölle. 

Valokatalyysipinnoite työskentelee kellon ympäri puhdistaen pintoja niin kauan, kun se saa edes vähän valoa. Valokatalyysipinnoitteen jatkuva desinfiointi vähentää merkittävästi tartuntojen leviämistä, ja asiakkaat sekä henkilökunta pysyvät terveempinä. Nanoksin tekemien valokatalyysipinnostusten toimivuus on vahvistettu tutkimuksella Tampereen yliopistossa.

Valokatalyysin ansiosta omatoimista laitteen puhdistusta ei enää tarvitse tehdä! Puhdistamme laitteet edelleen säännöllisesti pölystä ja liasta, mutta erillistä desinfiointia ei enää tarvita. Pyydämme asiakkaitamme edelleen kuitenkin pyyhkimään omat mahdolliset hikijäljet laitteista. Sen vuoksi jätämme pienen määrän suihkepulloja ja käsipaperia edelleen salin puolelle.