Sinustako EasyFit-yrittäjä?

helposti

Liity uudistettuun ja kasvavaan kuntokeskusketjuun

lokaatio

Pelikenttänä Suomi

EasyFitillä on yli 30 toimipistettä Suomessa aina Helsingistä Rovaniemelle ja Vaasasta Joensuuhun. Autamme sinua selvittämään tarkasti paikallisen tarpeen ja kilpailutilanteen. EasyFit-ketjuun avataan vuosittain 1–4 uutta kuntokeskusta.

kuntosali

Yksi vai useampi keskus?

Tiesitkö, että yrittäjillämme on 1–4 EasyFit-keskusta, keskimäärin kaksi. Kehitä liiketoimintaasi ja kasva kanssamme turvallisesti. Mutta malta hetki – aloitetaan ensin yhdestä!

kotimainen

Suomalainen ketju

Tarina alkoi vuonna 1987 Vaasassa. Olemme suomalainen ketju suurella ylpeydellä. EasyFitillä puhumme savvoo, stadii, mietä ja muita. Uskomme suomalaisuuden tuovan lisäarvoa yrittäjille, asiakkaille ja sidosryhmille.

raketti

Askeleen edellä

Ketjun luomat ainutlaatuiset treenikonseptit tarjoavat asiakkaille elämyksellisyyttä ja yrittäjälle korkeamman keskihinnan ja vahvan kilpailuaseman. Miltä kuulostaisi keskukseesi futuristinen SkillBox, toiminnallinen TeamBox, jalkatreenin keidas, BootyBox tai zeniä pulveroiva Body&Mind? Virtuaali- ja online-tunnit ovat meille peruskauraa.

Tutustu EasyFit-yrittäjiin

Maarit Koskinen

Maarit

Fysioterapeuttiyrittäjästä ketjun myyntitykiksi kahdella keskuksella

Lue lisää

Toni ja Joni Ilmakari

Toni & Joni

Yrittäjyys syntyi rakkaudesta lajiin

Lue lisää

Jatta

Jatta

Yrittäjä, pt ja melkein maailman vahvin

Lue lisää

easyfit-keskus

EasyFit lukuina

12 M€

 Liikevaihto

31 000

 Asiakasta

12 %

 Ketjun kasvu

vuodessa

Autamme sinut alkuun ja tuemme matkalla

Tehdään yhdessä, ketjujohdon tuella. Saat alkukoulutukset mm. liiketoimintamallista, operatiivisesta toiminnasta ja markkinoinnista. Kokoonnumme koko porukalla säännöllisesti mm. kvartaaleittain järjestettäviin aluepalavereihin, ja vuotuisille yrittäjäpäiville.

 

Alkukustannus

Ilmaista kuntokeskusyrittäjäksi ryhtyminen ei ole, mutta istutaan yhdessä alas ja katsotaan laskelmat kuntoon. Kuntosalin perustaminen maksaa 150 000–200 000 € ja alkuun pääsee n. 50 000 € omarahoitusosuudella. Meidän EasyFit-yrittäjämme ovat ihan tavallisia ihmisiä erilaisista taustoista.

 

Kuntokeskuksen perustaminen

Tilat, laitteet, ohjelmistot, kulunvalvonta ja niin monta muuta suurta ja pientä yksityiskohtaa. Älä huoli, autamme sopivan toimitilan etsimisessä, sopimusneuvottelussa ja tilan remontoinnissa, sekä muissa käytännön asioissa.

 

Ketjun omat toimipisteet

Ketjun omissa keskuksissa pääset harjoittelemaan työtä käytännössä. Omissa keskuksissamme kehitämme ketjun toimintaa pilotoimalla uusia konsepteja ja toimintamalleja. Näin yrittäjät ja keskukset pääsevät käyttämään vain toimiviksi todettuja työkaluja.

 

Tukevat raamit

Teemme puolestasi paljon, jotta sinä ja tiimisi pääsette loistamaan ja rakentamaan menestyksekkään, uniikin EasyFit-kuntokeskuksen. Menetätkö yrittämisen vapauden? Et. Yrittäjämme ovat Yrittäjiä isolla Y:llä. Maailmantilanteiden mutkissa yhteisö tuo myös voimaa. 

Usein kysyttyä

Kannattaako kuntosalibisnes?

Kuntokeskusten toiminta on moninkertaistunut 2000-luvulla, kun kuntosaliharjoittelu ja hyvinvointiin panostaminen on noussut trendistä vakiintuneeksi osaksi elämää. Eniten kasvava asiakaskuntana on nuoret aikuiset, joiden koko elämän ajan kuntosaliharjoittelu on ollut suosittu harrastus. Suomalaisista kuntokeskusten palveluita käyttää 15 %, ja kasvu jatkuu yhä.

Yrittäjän riski

Yrittäjyyteen kuuluu aina yrittäjän riski. Pienennämme sitä kuitenkin vahvalla brändillä, huolellisella uuden keskuksen alkukartoituksella ja toimialan vahvalla tuntemuksella.

Tarvitsetko kuntoilutaustan?

Et. Kaupallinen tai liikunta-alan koulutus antavat hyvät valmiudet kuntokeskusbisnekseen ja erityisesti yrittäjäkokemuksesta tai -koulutuksesta on suuri etu. EasyFit yrittäjiksi on päätynyt ihmisiä rahoitusalalta, fysioterapia-alalta, valmentajista, kahvikoneiden parista yms.

Franchising-yrittäjyyden kustannukset


EasyFitin yrittäjä maksaa Franchisingmaksua, joka on sidottu toimipisteen liikevaihtoon. Tämä tarkoittaa sitä, että maksu joustaa ylös- ja alaspäin sen mukaan, miten liiketoimintasi kehittyy. EasyFitin franchising-maksu on 8 % liikevaihdosta. Lisäksi yrittäjä maksaa kiinteän markkinointimaksun, 500 €/kk, jota käytetään mainontaan ja uusasiakashankintaan tehokkaasti. Ketjun menestys on sidottu siihen, miten yksittäiset ketjuyrittäjät menestyvät. Kuntokeskuksen avaaminen maksaa yleensä 150 000–200 000 €, josta omarahoitusosuus on n. 50 000 €. Laitteisto hankitaan leasing-sopimuksella yhteistyössä sopimustavarantoimittajien kanssa.

Yrittäjän vapaus

On totta, että franchisingyrittäjänä noudatetaan ketjun liiketoimintamallia. Jos tämä ei tunnu sinusta hyvältä, kannattaa harkita muita yrittämisen keinoja. Keskuksen yrittäjän pääset silti toteuttamaan itseäsi ja päätät oman yrityksesi asioista monipuolisesti. Johdat itse yrityksesi työntekijöitä, päätät keskuksen palvelutarjonnasta, johdat asiakaspitoa, paikallista markkinointia ja paljon muuta. Ketju ja yrittäjät kehittävät liiketoimintoja niin itsenäisesti, kuin yhteistyössä operatiivisen ryhmän muodossa.

Onko franchising-yrittäjyys nykyaikaa?

Kyllä. Suomessa toimivien franchisingketjujen toimipisteiden lukumäärä on kasvussa. Käytät todennäköisesti franchising-yritysten palveluja huomaamattasi yllättävän usein. Muutamia mainitaksemme: Arnolds, Gigantti, Hertz, If, Instrumentarium, Kotipizza, McDonald’s, R-Kioski…. Miksi keksiä pyörää uudestaan?

Miten koronvuodet vaikuttivat?

Lähes kahden vuoden ajan, maaliskuusta 2020 kevääseen 2022 korona kuritti kuntokeskusalaa rankasti. Uusasiakashankinta tyrehtyi, moni asiakas irtisanoutui, asiakasmääriä rajoitettiin ja keskuksia suljettiin avin päätöksillä. EasyFitin asiakasmäärä tippui enimmillään neljänneksen koronaa edeltäneestä.  EasyFitillä oli pahimmillaan 22 keskusta kiinni avin määräysten mukaisesti, mutta yksikään ei kaatunut pysyvästi. Läpi pandemian olemme panostaneet hyvään viestintään ja kattaviin ohjeistuksiin, mistä olemme saaneet kiitosta. Emme pysähtyneet epävarmoinakaan hetkinä, vaan myimme aktiivisesti keskusten ollessa auki, kehitimme toimintaa ja työstimme brändiuudistusta. Keväällä 2023 tulemme saavuttamaan koronaa edeltäneen tason ja jatkamme kasvua uusien keskusten ja nykyisten keskusten asiakasmäärän myötä.

Ota yhteyttä ja jutellaan lisää!

sami

Sami Suominen

Franchising-päälllikkö

sami.suominen@lli.fi
045 636 6363

tai täytä lomake, ja me olemme sinuun yhteydessä