Elämyksiä lautasella

1.2.2023 08:00

Ravinnon merkitystä hyvinvoinnissa ja jaksamisessa ei voi ylikorostaa. Ravinto on arjessamme läsnä päivittäin, minkä vuoksi juuri niillä päivittäisillä valinnoilla ja rutiineilla on hyvinvoinnin kannalta valtava merkitys.

Jemima Pasuri on kirjoittanut Elämyksiä lautasella reseptikirjan. Blogin lukijana sinulla on mahdollisuus tilata kirja myös itsellesi. 

Jemima Pasuri on 31-vuotias yrittäjä ja kotoisin Rovaniemeltä. Hän asuu Helsingissä ja työskentelee personal trainerina ja ryhmäliikunnanohjaajana. Hän on työskennellyt aikaisemmin seitsemän vuoden ajan toimintaterapeuttina sekä valmistunut liikuntaneuvojaksi 11 vuotta sitten. Vapaa-ajalla Jemima nauttii metsäretkistä espanjanvesikoira Unelman kanssa, keittiössä puuhastelusta sekä läheisten kanssa ajan viettämisestä. Hän on työskennellyt myös vege-kahvilassa ja ruoka on ehdottomasti Jemiman suuri intohimo. 

 

Mistä e-kirjassa on kyse?

Halusin kirjoittaa reseptikirjan, jonka punaisena lankana on hyvinvoinnin edistäminen ilman dieettejä - pysyviä ruokarutiineja löytäen. Haluan kannustaa kirjan lukijaa löytämään lisää inspiraatiota herkulliseen ja ravintorikkaaseen ruoanlaittoon gluteenittomasti, valkosokerittomasti, monipuolisesti sekä luonnollisia, mahdollisimman vähän teollisesti käsiteltyjä raaka-aineita hyödyntäen. 

Toki kirjassa on myös muutamia "sattumia", jotka mielestäni myös kuuluvat tasapainoiseen ruokavalioon. Reseptikirjan mukaisesti syömällä olen itse pudottanut 10 kg painoa ja tämä kaikki on tullut niin sanotusti huomaamatta "kaupanpäällisenä", kun olen löytänyt säännöllisiä ruokarutiineja, tehden tietoisia hyvinvointiani tukevia valintoja, syöden monipuolisesti sekä nauttien valitsemistani makumaailmoista.  

 

Millaisia reseptejä kirjasta löytyy? 

Elämyksiä lautasella reseptikirjasta löytyy 20 reseptiä: aamupaloja, välipaloja, lounaita, päivällisiä, iltapaloja sekä hemmotteluannoksia. Kuitu-, proteiini- ja energiapitoiset reseptit auttavat pitämään vireystilan korkealla sekä nälän tunteen poissa, mikä auttaa tekemään päivittäin terveellisiä ja hyvinvointia tukevia valintoja ja pääsemään irti sokerikoukusta. 

Luonnolliset ja gluteenittomat raaka-aineet tukevat aineenvaihduntaa ja jaksamista ilman dieettejä. Resepteissä erilaisia pääproteiininlähteitä on hyödynnetty monipuolisesti kasvikunnan proteiineista, lihaan, kalaan ja äyriäisiin. Resepteissä näkyy myös energia- ja ravintoaineiden sisältö, jotta on helpompi hahmottaa suuntaviivoja omia tavoitteita tukevaan syömiseen.

 

Miksi e-reseptikirja kannattaa hankkia ja kenelle se erityisesti sopii?

Elämyksiä lautasella reseptikirja on sinulle, joka haluat nostaa vireystilasi ja energiatasosi aivan uudelle tasolle, jaksaa yhä paremmin, tehostaa aineenvaihduntaasi luonnollisesti ja gluteenittomasti, tuntea olosi kylläiseksi, päästä irti valkoisen sokerin koukusta sekä ennen kaikkea nauttia siitä, mitä syöt ilman dieettejä! 

Terveellinen ruoka on todellakin myös erittäin maukasta! Reseptit ovat luontaisesti gluteenittomia, joten ne sopivat usein myös henkilöille, joilla on allergioita tai herkkä vatsa. 

E-reseptikirja kulkee kätevästi mukanasi, ja on erityisen kätevä ruokakaupassa, kun suunnittelet ja hankit raaka-aineita kotiin. Reseptikirjassa näkyy tarvittavia raaka-aineita myös kuvina, jolloin tuotteiden löytäminen kaupassa helpottuu huomattavasti. 

Personal trainerin työssä e-reseptikirja on kätevä työkalu myös valmentajille, koska sen avulla saa kätevästi mietittyä päivä- ja viikkotasolla ateriasuunnitelmaa yhdessä asiakkaiden kanssa.

 

Miksi kirjoitit tämän kirjan?

Olen pienestä asti rakastanut leipoa ja touhuta keittiössä sekä kehitellä erilaisia makuyhdistelmiä ja reseptejä. Viime vuosina reseptien kehittely on mennyt luontevasti koko ajan siihen suuntaan, että reseptit olisivat luonnollisesti gluteenittomia ja lisäaineettomia sekä ilman lisättyä sokeria ja mikä tärkeintä - tietenkin herkullisia! 

Personal trainerin työssä suunnittelen paljon asiakkaiden kanssa heidän arkeensa sopivia ruokia, joten tämäkin on vahvistanut sitä, että tällainen reseptikirja on tarpeen. Lisäksi minulle on tärkeää vahvistaa sitä ajatusta, että nauttisi siitä, mitä syö, koska syöminen on mukavaa puuhaa, ja lisäksi ruoka voi tuoda meille päivittäin niin valtavasti mielihyvää. Näin reseptikirjani sai alkunsa ja inspiraationsa.

 

Miten kehon ja mielen kokonaisvaltaista tasapainoa voi vahvistaa? 

Ravinnon merkitystä hyvinvoinnissa ja jaksamisessa ei voi ylikorostaa. Se, miten syö, vaikuttaa muun muassa mielialaan, vireystilaan, energiatasoon, keskittymiseen, suorituskykyyn, muistiin, verenpaineeseen, lihasmassaan, rasvamassaan, luustoon, ihoon, kolesteroliin, sokeriarvoihin, suolistoon, aineenvaihduntaan ja unenlaatuun. 

Ravinto on arjessamme läsnä päivittäin, minkä vuoksi juuri niillä päivittäisillä valinnoilla ja rutiineilla on hyvinvoinnin kannalta valtava merkitys. Joka päivä meillä on mahdollisuus antaa keholle luonnollista ja ravintorikasta energiaa, joka tukee sekä vahvistaa kehon ja mielen kokonaisvaltaista tasapainoa yhä paremmin.  

Säännöllisillä ruokarutiineilla on valtava merkitys kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. Sellaiset ruokarutiinit ovat parhaimpia, mitkä antavat varaa joustolle, eivätkä ole vain tietystä ympäristöstä riippuvaisia. Esimerkiksi tavoitetta "valitsen aterioille hiilihydraatin lähteiksi värikkäitä kasviksia" pystyy soveltamaan niin kotona, työpaikalla kuin matkoillakin.

Saavuttaakseen pysyvän ruokarutiinin, täytyy aluksi tulla tietoiseksi siitä, mitä haluaa muuttaa ja motivaatio kysymykseen miksi tulisi olla niin vahva, että haluat toteuttaa valitsemaasi rutiinia joka päivä. Ja jotta olo pysyisi tasapainoisena, voi hyvillä mielin valita välillä myös sattumia, kunhan vähintään 80% ajasta noudattaa rutiinia. 

Parhaimmillaan rutiini on sellainen, josta tulee niin kertakaikkisen hyvä olo, ettei siitä halua luopua, ja kun rutiinia toistaa ja toistaa, siitä alkaa tulla pysyvä. Lisäksi tätä hyvinvointia edistävää ruokarutiinia noudattamalla myös kehosi ja mielesi alkavat todennäköisesti tuntua yhä tasapainoisemmilta. Rutiini, jota pystyt noudattamaan käytännössä, vahvistaa tunnetta siitä, että omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen voi vaikuttaa positiivisesti. 


Hanki Elämyksiä lautasella -reseptikirjan itsellesi hintaan 19,90 € täältä.

 

Elämyksiä lautasella

Lue myös nämä