Ryhmäliikunnan paluu

5.10.2022 08:00

Korona-aika on ollut ryhmäliikkujille haastavaa aikaa ja ryhmäliikunta kärsi muihin liikuntamuotoihin verrattuna ehdottomasti eniten koronarajoituksista. Pahin tuntuu vihdoin olevan takanapäin (näin ainakin toivomme) ja ryhmäliikkujat ovat alkaneet palata tunneille. 

Yli kaksi vuotta kestänyt rajoitusten aika on jättänyt jälkensä, ja tuntivalikoimat ovat vielä suppeampia, kuin ennen koronaa. Saattaa olla, että jossain keskuksissa ryhmäliikunnasta on luovuttu kokonaan ja tilalle on otettu uusia palveluita. 

Ryhmäliikuntaa on kuitenkin kaivattu ja pitkäänkin taukoa pitäneet ryhmäliikkujat ovat nyt palanneet takaisin intoa täynnä. Tämä on näkynyt tunneilla ja monet prime time aikaan olevat tunnit ovat olleet niin täynnä, etteivät edes vakiokävijät ole mahtuneet mukaan tunneille. 

Ryhmäliikunnanohjaajat ja -vastaavat ovatkin ottaneet sekä uudet että palaavat jumppaajat ilolla vastaan ja lisänneet tunteja asiakkaiden toiveiden mukaan. Esimerkiksi EasyFit Lauttasaaressa tunteja on saatu lisätä useita syksyn alettua: “Syksyn alkaessa monet ryhmäliikuntatunnit oli varattu täyteen jo viikko ennen tuntia ja viimeiset halukkaat tulivat varaamaan paikkansa tunneille heti, kun paikan päällä oleva ilmoittautuminen aukesi”, kertoo keskusvastaava Kati Hilakivi.

“Tunneille olisi ollut tuplasti enemmän halukkaita, joten lisäsimme muun muassa maanantai-iltaan toisen sisäpyöräilyn. Nyt maanantain molemmat sisäpyöräilyt ovat täynnä joka viikko ja uusia kävijöitä tulee edelleen lisää. Puolet ryhmäliikunta-aikataulun tunneista ovat täynnä viikottain, joten jumppaajien paluu tunneille todella näkyy! Lisäämme uusia tunteja edelleen tarpeen tullen tuntien täyttyessä. Onneksi vielä löytyy paljon tunteja, joille on tilaa. Uudet ryhmäliikkujat ovat ehdottomasti tervetulleita!”  

 

Ryhmäliikunta koukuttaa ja motivoi

Ryhmäliikunnalla on edelleen tärkeä liikuntamuoto monelle ja ryhmäliikunnan puuttuessa itselle sopivan liikuntamuodon löytäminen voi olla haastavaa. Ryhmäliikunnanohjaaja Taru Häyrinen tietää, miksi ryhmäliikunta on monelle niin tärkeä harrastus: “Ryhmäliikunta koukuttaa ja innostaa monipuolisuudellaan ja yhteisöllisyydellään. Muiden tsemppi ja yhdessä tekeminen kannustavaa ja motivoi jatkamaan, vaikka yksin olisi saattanut muuten jo lopettaa tekemisen.”

“Lisäksi ryhmäliikunta-aikataulu tuo säännöllisyyttä liikkumiseen. Tietyt tunnit viikosta tulee pyhitettyä ryhmäliikunnalle, jolloin tavasta pitää helpommin kiinni. Moni kokee ryhmäliikunnan omana tärkeänä aikana, jopa viikon kohokohtana tai henkireikänä, jolloin saa keskittyä vain omaan hyvinvointiin. Ryhmäliikuntaan ei kyllästy, sillä valikoimasta voi fiiliksen mukaan valita kulloiseenkin elämäntilanteeseen ja tavoitteisiin sopivia tunteja.”

Ryhmäliikunnan toipuminen koronasta voi kestää vielä jopa kaksi vuotta. Mikäli uusia rajoituksia ei enää tule, voivat tunti- ja kävijämäärät olla entisellään jo tämän vuoden aikana. Ryhmäliikunnalla on siis hyvät mahdollisuudet nousta entiseen loistoonsa hyvinkin nopeasti! Uusia liikkujia tullaan silti tarvitsemaan ryhmäliikuntaan vielä pitkään. 

 

Virtuaalitunnit vaihtoehtona

Ryhmäliikunta sitoo aikatauluun, eivätkä kaikki ajat sovi aina jokaiselle. Onneksi virtuaalitunnit ovat jo vakiintuneet osaksi ryhmäliikuntaa ja ovatkin loistava vaihtoehto tavallisen ryhmäliikunnan rinnalle. Virtuaalitunnit mahdollistavat ryhmäliikuntatunneille osallistumisen entistä useammalle, sillä virtuaalitunnin voi tehdä silloin, kun itse haluaa.  Lisäksi korona-aikana suosioon noussut Online-palvelu mahdollistaa virtuaalituntien hyödyntämisen paikasta riippumatta. 


 

Osallistu ryhmäliikuntahaasteeseen ja voita

Lokakuun ajan EasyFitillä kisataan ryhmäliikuntahaasteessa. Osallistu haasteeseen käymällä ryhmäliikuntatunneilla. Haasteen pääpalkintona voit voittaa itsellesi Puhdistamon tuotepaketin. Jokaisessa haasteeseen osallistuvassa EasyFit-keskuksessa arvotaan yksi tuotepaketti kaikkien osallistuneiden kesken, jotka ovat käyneet yli 10 kertaa ryhmäliikuntatunnilla lokakuun aikana. Keskus palkitsee lisäksi eniten pisteitä keränneet keskuskohtaisilla palkinnoilla.

Koska haluamme, että kaikki halukkaat pääsevät osallistumaan haasteeseen, myös kaikilla BASIC-asiakkailla on pääsy ryhmäliikuntatunneille ilman lisämaksuja lokakuun ajan. Tarkasta edun voimassaolo ja ohjeet omasta keskuksestasi.  

Lue ryhmäliikuntahaasteesta lisää ja tarkasta oman EasyFit-keskuksesi osallistuminen haasteeseen tästä.

 

Ryhmäliikunnan paluu

Lue myös nämä