Miksi sinun kannattaa palkata Personal trainer?

19.1.2021 12:00

Uusi vuosi tarkoittaa monelle uuden vuoden lupauksien tekemistä. Uuden vuoden lupauksissa luvataan usein lisätä liikuntaa sekä parantaa muita elintapoja. Lupauksien lunastaminen ja pitäminen osoittautuu usein haastavammaksi, kuin itse lupauksien tekeminen. 

Jos kaipaat muutosta, tavoitteiden asettaminen ei ole mikään turha juttu, sillä tavoitteiden asettamisen avulla myös perille pääseminen on helpompaa. Jotta tavoitteisiin päästään, on tehtävä suunnitelma välitavoitteineen. Usein jo pelkän suunnitelman laatiminen voi olla haastavaa, saati sitten itse suunnitelman toteuttaminen.

Tavoitteiden asettamisessa, suunnitelman tekemisessä sekä toteuttamisessa kannattaakin käyttää apuna personal traineria. Kysyimme EasyFit Lauttasaaren liikuntakeskuksessa työskentelevältä personal trainer Nelli Lehtiseltä, miksi personal trainer kannattaa palkata avuksi omien tavoitteiden saavuttamiseksi. 

 

Mitä kannattaa ottaa huomioon kuntosaliharjoittelua aloitellessa?

“Kun suunnitelmissa on aloittaa kuntosaliharjoittelu, sanoisin, että kaikista tärkein asia on harjoittelun alkuun saada siihen liittyen tukea toiselta osapuolelta. Parhaiten harjoittelun tueksi soveltuu ehdottomasti keskuksen omat personal trainerit, jotka tuntevat jokaisen laitteen ja nurkan kuntosalin puolelta sekä omaavat koulutuksen ja kokemuksen alalta. Harjoittelusta saa tällöin heti rakennettua yksilötasolla monipuolista, turvallista sekä mielekästä. Miksi siis turhaan lähtisit kuntosaliharjoittelusi polulle silmät sidottuna, jolloin tyypillisesti myös haviteltujen tavoitteiden saavuttaminen venyy, kun voisit napata heti ensimmäisiin askeliin sen varmuuden ja tuen, jotta myös saat asiakkuudestasi ja matkastasi 110% hyödyn irti!”

 

Miksi kannattaisi palkata personal trainer?

“Sanoisin, että lähes jokainen ihminen hyötyy valmennussuhteesta jossain määrin ja tämän vuoksi valmennus olisikin suurimmalle osalle ihmisistä vähintäänkin kokeilun arvoinen asia. Ihan itse alan ammattilaisetkin hyödyntävät henkilökohtaista valmentajaa, sillä usein toisen valvovan silmän ja tuen läsnäollessa tulee treenit vedettyä tunnollisemmin sekä tehokkaammin. Erityisesti kuitenkin suosittelen personal traineria henkilöille, joilla ei ole riittävää kokemusta tai tietoa harjoittelun suhteen entuudestaan. PT:n kanssa varmistetaan, että harjoittelu on turvallista, kokonaisvaltaista, tavoitetta tukevaa ja siitä saisi itselleen hyvän mielen!”

 

Mitä kaikkea personal trainerin kanssa voi tehdä ja onko valmennus pelkkää treenaamista?

“Personal trainerin kanssa toteutettavilla tapaamisilla vain taivas on rajana ja tapaamisia voikin suunnitella ja toteuttaa vaikka millä eri konsteilla. Tärkeää on, että valmennus toteutetaan yksilölähtöisesti valmentajan ottaessa huomioon asiakkaan tarpeet. Valtaosa tapaamisista usein toteutetaan kuntosalilla treenatessa, mutta tätä valmennuksen ei missään nimessä tarvitse, eikä välttämättä kannatakaan olla. Tapaamisia voidaan toteuttaa mm. ravintoneuvontana, ulkotreeneinä, kuntokatsastuksena tai vaikkapa kaupassa käyntinä! Minkä tahansa hyvinvoinnin osa-alueen suhteen asiakas kokeekaan tarvitsevansa jeesiä, toteutetaan tapaamiset pohjautuen kyseiseen tarpeeseen. Tässä työssä parasta onkin se, miten jokainen valmennussuhde ja sen sisäiset tapaamiset ovat täysin erilaisia!”


Mikäli pohdit oman personal trainerin palkkaamista, nyt sinulla on loistava tilaisuus hyödyntää PT Starttipaketti hintaan 199 € (norm. 279 €).

Starttipaketti on valmennus, johon kuuluu viisi valmennustapaamista. Ensimmäinen tapaaminen on alkukartoitus, jossa suunnitellaan valmennuksen sisältö yhdessä personal trainerisi kanssa. Starttipaketin voit hyödyntää salitreeneihin, ulkotreeniin, ravintovalmennukseen tai mihin ikinä haluat. Starttipaketti soveltuu erinomaisesti niin aloittelijoille kuin edistyneille harjoittelijoille.

Starttipaketti saatavilla erikseen määritellyistä EasyFit-liikuntakeskuksista. Tarjous voimassa 18.-31.1.2021. Tartu tarjoukseen täällä!

 

 

Lue myös nämä