Kesäkunto treenataan nyt

12.5.2021 07:00

Pyritkö treenaamaan talvella ja keväällä kohti kesän rantakelejä? Moni tavoittelee kesäkuntoa ja aloittaa treenit viimeistään ensimmäisten kevätkelien tullessa. Kevään tuoma valo ja lämpö saavat meidät aktivoitumaan ja saatamme huomaamattamme lisätä liikuntaa. Miksi siis turhaa yritämme treenata kesäkuntoon talven aikana, sillä paras aika treenata rantakunto on juuri kesällä! 

 

Miksi treenata kesällä?

Kesällä valoa riittää aamusta iltaan, aurinko paistaa ja lämpö hellii kehoa. Kesällä treenaaminen on monelta osin jopa kannattavampaa, kuin talvella. Talviaika on monelle töiden kannalta kiireinen ja stressaava. Silti haluamme rääkätä kehoamme ja haastaa itsemme vielä pitkän työpäivän päätteeksi. Treenaaminen väsyneenä voi kuitenkin olla jopa haitallista, sillä altistamme kehomme loukkaantumisille ja ylirasitukselle.  

Kesällä energiaa riittää yleensä enemmän, kun päivän valoisa aika on pidempi. Valon lisääntyessä jaksamme herätä aamutreenille ennen töitä tai treenata vielä illalla töiden jälkeen. Työtahti kevenee usein kesällä lomakauden alkaessa, joten työn kuormittavuuskin laskee. Energiaa jää muuhun, kuten treenaamiseen.

Kesällä treenaaminen on usein myös kivempaa lämpötilan puolesta. Lämpimällä säällä alkulämmittelyn voi pitää nopeana, sillä keho on jo valmiiksi lämmin. Vältymme loukkaantumisilta ja keho palautuu nopeammin, kun lämpöä riittää myös treenin jälkeen. Pulahdus viileään mereen tai järveen tehostaa aineenvaihduntaa entisestään.  

Lämmin sää houkuttelee monet ulkotreeneihin, mikä tarkoittaa hiljaisempia treenihetkiä kuntosalilla. Kuntosalilla kävijät saavat nauttia rauhallisista treeneistä ilman talven ruuhkia. Auringon paistaessa sisätreenit eivät välttämättä houkuta, mutta voit ajoittaa treenisi hieman myöhemmälle iltaan tai käydä tekemässä tehokkaan pikatreenin, jolloin ehdit vielä nauttimaan kesäillasta. 

 

Älä unohda voimatreenejä

Talvi tarkoittaa useille liikkumista sisätiloissa ja sisälajien suosimista. Kesän tullessa sisälajit unohdetaan ja treenit siirretään ulos. Kesällä treenit saattavat painottua enemmän kestävyysliikuntaan ja -lajeihin, kuten juoksuun ja pyöräilyyn. 

Voimaharjoittelua ei kuitenkaan kannata unohtaa kesälläkään. Voimaharjoittelun määrää voi kyllä vähentää, mutta voimaharjoittelua olisi silti hyvä tehdä vähintään kerran viikossa läpi kesän. Pyydä personal trainerilta apua treenien suunnitteluun ja treeniohjelman laatimiseen. Näin saat itsellesi tehokkaan voimatreenin koko keholle, jota tekemällä saat ylläpidettyä voimatasoja kesän yli. Vaihtoehtoisesti voit käydä tekemässä lyhyen tehotreenin muutaman kerran viikossa. 

Ylläpitämällä voimatasoja läpi kesän, saat tukea kestävyyslajeihin. Voimaharjoittelulla on positiivinen vaikutus kestävyyskuntoon. Voimaharjoittelulla voit esimerkiksi parantaa juoksutuloksia tai jaksat polkea pidempiä matkoja. Tekemällä voimaharjoittelua kesällä et myöskään joudu aloittamaan voimaharjoittelua alusta joka syksy. Tällöin kehityt nopeammin syksyn treenikauden alkaessa. 

 

Treenaa läpi kesän kesäpassilla

EasyFitin kesäpassilla treenaat heinäkuun loppuun hintaan 49,90 €. Osta EasyFitin kesäpassi verkkokaupasta valitsemalla Kesäpassi-kampanja ja nouda kulkuavaimesi keskuksen asiakaspalvelusta. Kesäpassilla saat PLUS-asiakkuuden käyttöösi, eli kuntosalin, ryhmäliikuntatuntien sekä kaikkien keskuksien käyttöoikeuden. Kampanja voimassa 10.-23.5.2021.

Lue lisää. 

 

Treenaa läpi kesän

 

 

 

Lue myös nämä