Treenaa pienryhmässä

1.9.2021 07:00

Kaipaatko ammattilaisen apua treeneihin, mutta personal trainerin hankkiminen yksin jännittää tai budjetti ei anna periksi? Kokeile pienryhmätreenejä, joissa treenaat tehokkaasti yhdessä ryhmän kanssa. 

 

Mikä pienryhmä?

Pienryhmävalmennuksessa yhdistyvät personal trainingin ja ryhmäliikunnan parhaat puolet: saat treenata ammattitaitoisen valmentajan opastuksella yhdessä samanhenkisen porukan kanssa. Pienryhmän treenit perustuvat johonkin teemaan, kuten painonhallintaan, kehonmuokkaukseen, crosstrainingiin, juoksuun tai esimerkiksi levytankoharjoitteluun. 

Teemasta riippuen pienryhmässä voidaan käydä läpi myös ravintoa, palautumista tai vaikka motivaatiota. Ryhmän teema vaikuttaa myös treenaajien määrään: kanssasi ryhmässä voi treenata kolmesta yli kymmeneen treenaajaan. 

Pienryhmätreenit ovat yksilövalmennusta edullisempi vaihtoehto, sillä valmennuksen kokonaiskustannus jakaantuu useamman treenaajan kesken. Pienryhmän tapaamiset ovat yleensä kerran viikossa ennakkoon sovittuna ajankohtana. 

Vaikka pienryhmässä treenataan porukassa, on valmentajalta mahdollista saada yksilöllistä tukea. Tarvittaessa pienryhmätreenien alkuun voi varata liikuntaneuvonnan tai yksilötapaamisen ryhmän personal trainerin kanssa. Näin myös valmentaja pystyy opastamaan sinua helpommin tarpeidesi mukaan ryhmätreenien aikana. 

Pienryhmävalmennus sopii lähtökohtaisesti kaikille. Mikäli kuitenkin epäröit, keskustele yhdessä personal trainerisi kanssa mahdollisuuksistasi osallistua pienryhmävalmennukseen.
 

 

Yhdessä tekemisen meininkiä

Helsinkiläinen Katri treenasi Crosstraining-pienryhmässä kolmen vuoden ajan. Kysyimme häneltä, mikä pienryhmässä oli parasta ja miksi.

 

Miksi lähdit mukaan pienryhmään?

“Halusin oppia saliharjoittelun tekniikkaa monipuolisesti, saada uusia haasteita sekä kehittää lihasvoimaani.”

 

Mitä eroa on pienryhmätreeneissä ja yksilövalmennuksessa?

“Pienryhmätreeneissä yhdessä treenaaminen on hauskaa ja palkitsevaa. Tarvittaessa ja halutessa saat myös yksilöllistä ohjausta treenaamiseen. Yksilövalmennus on juuri kyseisen asiakkaan kanssa yhdessä sovittujen tavoitteiden ja harjoitteiden toteuttamista.”

 

Mikä pienryhmässä oli parasta?

“Lihasvoimani ja kestävyyteni kehittyivät, opin tekemään saliharjoitteita oikealla tekniikalla sekä yhdessä tekemisen meininki ja hyvä, kannustava ryhmähenki.”

 

Kenelle suosittelisit pienryhmätreenejä?

“Kaikille liikunnan harrastajille, jotka haluavat kehittää esimerkiksi saliharjoitteluaan ja lihaskuntoaan ohjatusti ryhmähengessä.”
 

 

Löydä oma pienryhmäsi

Syksyn pienryhmätreenit käynnistyvät pian, joten etsi itseäsi kiinnostava ryhmä ja ilmoittaudu mukaan. Mikäli omassa EasyFit-keskuksessasi ei ole alkamassa itsellesi mieluista ryhmään, kerro ryhmäehdotuksesi asiakaspalveluun tai personal trainerille. 

Tutustu pienryhmiin ja ilmoittaudu mukaan täällä.

Treenaa pienryhmässä

 

Lue myös nämä