Inka Limingoja

Nimeni on Inka ja harrastan jousiammuntaa Pohjan Jousen seurassa Kemissä. Olen harrastanut jousiammuntaa 5 vuotta ja sen ohella käynyt salilla noin 1,5 vuotta. EasyFit Kemi on hyvin mukava, viihtyisä ja rento sali käydä tekemässä treeniä, myös henkilökunta on hyvin ystävällistä ja apuakin saapii aina, kun kysyt.

Jousiammuntaa olen tosiaan harrastanut viitisen vuotta, ja arvomitaleja on kertynyt vuosien varrella ihan mukavasti. Minulla oli noin vuosi sitten kipua vasemmassa olkapäässä, mutta saimme kivut pois ja kasvatettua lihasta olkapään ympärille mahtavalla treeniohjelmalla. Tällä hetkellä käyn harjoituksissa noin 3 kertaa viikossa, mutta pikkuhiljaa nostamme sen noin 4 kertaan viikossa.

Salilla olen nyt treenannut hieman yli vuoden ajan, kasvattanut lihaksistoa ja etenkin parantanut puolieroisuutta lapalihaksissa PT Marikan ohjauksessa. Vaikkei päivä muuten olisi ollut mikään mahtavin, on aina silti mukava tulla hyvälle salille treenaamaan ja treenin jälkeen on aina parempi fiilis, niin itsestäni kuin päivästänikin. Salilla käyn noin 2-3 kertaa viikossa, hieman riippuen siitä mitä muuta teen viikon aikana.

Tällä hetkellä menestystä ja arvomitaleja on tullut ihan mukavasti. Esimerkiksi tänä vuonna (2021) voitin vihdoin Pohjoismaidenmestaruus kilpailuissa kultaa tyttöjuniorit 15-sarjassa. Tämä on tällä hetkellä suurin saavutukseni, vaikkakin viime vuonna (2020) voitin myös Suomenmestaruus kilpailuissa kultaa, edelleen tyttöjuniorit 15-sarjassa. En kuitenkaan usko, että ilman näin ihanaa ja hyvää valmentajaa ja treeniohjelmaa olisin päässyt nykyisiin tavoitteisiin ja saavutuksiin.

Tulevaisuudessa on kuitenkin vielä paljon tekemistä, sillä tavoitteenani on osallistua vuoden 2022 Euroopanmestaruus kilpailuihin ja päästä siellä arvomitaleille. Kuitenkin marraskuussa on vielä Suomenmestaruus kilpailut, joissa sielläkin tavoitteeksi on laitettu ampua mahdollisimman hyvin, sekä päästä arvomitaleille asti. Sitten katsotaankin, minne tähdätään niiden jälkeen.