Inka Limingoja

Olen Inka ja harrastan jousiammuntaa sekä salilla käyntiä. Jousiammuntaa olen harrastanut jo 5 vuotta ja sen ohella salilla on tullut käytyä noin 1,5 vuotta. Valitsin EasyFitin, koska EasyFitillä on mukava treenata, ja sali on viihtyisä ja rento. Myös henkilökunta on hyvin ystävällistä ja apuakin saapii aina, kun kysyy.

Jousiammuntaa olen tosiaan harrastanut viitisen vuotta, ja arvomitaleja on kertynyt vuosien varrella ihan mukavasti. Minulla oli noin vuosi sitten kipua vasemmassa olkapäässä, mutta saimme kivut pois ja kasvatettua lihasta olkapään ympärille personal trainerin tekemällä treeniohjelmalla. Tällä hetkellä käyn jousiammuntaharjoituksissa noin 3 kertaa viikossa, mutta pikkuhiljaa nostamme treenikerrat noin 4 kertaan viikossa.

Salilla olen nyt treenannut hieman yli vuoden ajan, kasvattanut lihaksistoa ja etenkin parantanut puolieroisuutta lapalihaksissa PT Marikan ohjauksessa. Vaikkei päivä muuten olisi ollut mikään mahtavin, on aina silti mukava tulla hyvälle salille treenaamaan ja treenin jälkeen on aina parempi fiilis, niin itsestäni kuin päivästänikin. Salilla käyn noin 2-3 kertaa viikossa, hieman riippuen siitä, mitä muuta teen viikon aikana.

Tällä hetkellä menestystä ja arvomitaleja on tullut ihan mukavasti. Esimerkiksi 2021 voitin vihdoin Pohjoismaidenmestaruus kilpailuissa kultaa tyttöjuniorit 15-sarjassa. Tämä on tällä hetkellä suurin saavutukseni, vaikkakin vuonna 2020 voitin myös Suomenmestaruus kilpailuissa kultaa, edelleen tyttöjuniorit 15-sarjassa. En kuitenkaan usko, että ilman näin ihanaa ja hyvää valmentajaa ja treeniohjelmaa olisin päässyt nykyisiin tavoitteisiin ja saavutuksiin.

Tulevaisuudessa on kuitenkin vielä paljon tekemistä, sillä tavoitteenani on osallistua vuoden 2022 Euroopanmestaruus kilpailuihin ja päästä siellä arvomitaleille. Kuitenkin marraskuussa on vielä Suomenmestaruus kilpailut, joissa sielläkin tavoitteeksi on laitettu ampua mahdollisimman hyvin, sekä päästä arvomitaleille asti. Sitten katsotaankin, minne tähdätään niiden jälkeen.

 

Saavutukset

Jousuammunta

2021 Pohjoismaiden mestaruus tytöt 15-sarjassa 

2020 Suomen mestaruus tytöt 15-sarjassa