Jutta

Jutta on SM-tason kilpauimari ja lukiolainen Kemistä. Hän on nuoresta iästä huolimatta ehtinyt rikkoa useita ennätyksiä kuuden vuoden uintiuransa aikana:

"Kuluneen puolen vuoden aikana olen saanut uusittua muutaman seuran vanhan ennätyksen omiin nimiini."

Lajia tukeva lihaskuntoharjoittelu on tärkeää myös uimareille. Saliharjoittelulla treenataan niitä ominaisuuksia, joiden treenaaminen ei altaassa onnistu. Tärkein näistä ominaisuuksista on voima. Voimaharjoittelu parantaa uimarin suorituskykyä, tekee uinnista taloudellisempaa ja asennon ylläpitämisestä helpompaa. Uimarin salitreeneissä treenataan kokoa kehoa, mutta erityisesti selän, rinta- ja olkalihasten sekä jalkojen treenaaminen on tärkeää. Jutta käy tekemässä lihaskuntotreenit EasyFitillä:

"EasyFit on mielestäni mukava treenipaikka, siellä on hyvä toiminnallinen alue ja sieltä löytyy tarvittavat välineet kaikenlaista treeniä varten. EasyFitillä on myös aina hyvä ilmapiiri."

Jutalla on myös asenne kohdallaan ja tavoitteet korkealla:

"Tavoitteenani tälle kaudelle on uida rikki lisää seuraennätyksiä sekä aikarajoja mm. nuorten SM-kisoihin ja GP-uinteihin. Näistä kisoista saan kerättyä itselleni tärkeää arvokisakokemusta. Mielestäni urheilussa rajat on tehty rikottaviksi."