Leena

Leena, 68, aloitti saliharjoittelun saatuaan 50-vuotislahjaksi lahjakortin kuntosalille. Leena kävi aluksi epäsäännöllisesti harjoittelemassa ja kokeili useita eri kuntosaleja. Säännölliseksi treeni muuttui Leenan tavattua nykyisen valmentajansa, Sarin, viisi vuotta sitten. Nyt Leena käy kerran viikossa salilla valmentajan kanssa. Lue, mikä sai Leenan koukuttumaan valmentajan kanssa treenaamiseen.


Mikä sai sinut aloittamaan saliharjoittelun ja henkilökohtaisen valmennuksen?

- Aloitin saliharjoittelun saatuani 50-vuotislahjaksi lahjakortin kuntosalille. Voimaharjoittelu tuntui tarpeelliselta, mutta tuli kuitenkin käytyä epäsäännöllisesti. Jossain vaiheessa löysin pienryhmäharjoittelun, josta tykkäsin. Huomasin kuitenkin kaipaavani juuri henkilökohtaista ohjausta. Ryhmän vetäjä, Sari, kertoi tekevänsä myös yksilövalmennusta ja siitä tämä tarina sai alkunsa.


Mikä on parasta valmennuksessa?

- Valmentajan kanssa treenistä saa enemmän irti. Liikkeet saa tuntumaan tehokkaammin, kun ne tekee ohjauksessa oikein ja riittävän hitaasti. Minulla on tapana tehdä liikkeet liian kiireellä. Valmentaja osaa ottaa myös mahdolliset rajoitteet huomioon, esimerkiksi kaatumista seuranneen rannemurtuman jättämän kivun. Valmentajan ohjauksessa oikealla tekniikalla pystyin treenaamaan kivutta!

Teknisen puolen lisäksi vähintään yhtä tärkeää on tuki ja tsemppaus. 

- Sari kannustaa ja on aina hyvällä tuulella. Hän keskittyy valmennukseen täysin, uskaltaa sanoa reilusti ja neuvoo selkeästi. Treenaaminen ei ole vakavaa, vaan Sari kannustaa, joskus leikkisästi komentaakin pilke silmäkulmassa. Viimeisetkin toistot sujuvat valmentajan kannustaessa.

- Olen aika ylpeä itsestäni, että tämän ikäisenä pystyn kohtalaisen painaviakin painoja nostamaan. Sari sen saa aikaiseksi sopivan haastavilla treeneillä ja antamalla positiivista palautetta. Se saa tuntemaan, että osaan ja pystyn. Sari tuntee minut, tietää rajani ja ottaa treeneissä huomioon, jos minulla on vaikka huonommin nukuttu yö alla. Tämä hyöty on pitkästä yhteistyöstä.


Mitä haluat saavuttaa valmennuksella?

- Kun ikää tulee lisää, sitä haluaa pysyä kunnossa niin fyysisesti, kuin kokonaisvaltaisesti. Voimaa täytyy ylläpitää, jotta toimintakyky säilyy. Lisäksi liikunnasta tulee vaan niin hyvä olo. 

- Aion jatkaa valmennuksessa ja toivon, että saan jatkaa juuri Sarin kanssa - ainakin seuraavat kymmenen vuotta! Jos nyt lopettaisin, menisi kunto varmasti äkkiä alaspäin. Esim. korona-aikaan huomasin, että kunto lähti laskemaan ilman säännöllistä harjoittelua. Kropassa tuntee kyllä heti, jos tulee enemmän taukoa. 


Suosittelisitko EasyFitiä?

- Kyllä, olen tykännyt käydä täällä. Keskus on valoisa ja iso. Laitteet ovat kivoja ja niitä on paljon. Aamuisin on rauhallista, ja on tilaa treenata ja hengittää. Salilla on siistiä ja puhdasta ja siivoojatkin ovat mukavia.  


Joidenkin mielestä valmennus on kallista. Mitä haluaisit vastata heille?

 - Itseensä kannattaa panostaa, jos vain suinkin mahdollista. Tästä saa moninverroin takaisin. Itse tingin mieluummin jostain muusta. Ei ole sama asia treenata yksin. Yksin treenatessa saattaa valita väärät painot tai tehdä väärällä tekniikalla. Ammattilainen osaa arvioida mihin asiakas pystyy ja ennen kaikkea valmentaja tsemppaa asiakasta ylittämään itsensä. Kannustan kaikkia satsaamaan itseensä ja hyvinvointiinsa!


Kuka? 

Leena, 68, Kauniainen. Saliharjoittelun lisäksi Leena käy kerran viikossa core-tunnilla ja kävelee ahkerasti: lähes poikkeuksetta 9 kilometriä joka aamu, välillä ystävän, välillä miehensä kanssa.

 

Asiakastarina Leena