Tuula

Tuula on 58-vuotias, neljän, jo aikuisen lapsen äiti. Hän on liikkunut aina, mutta varsinkin nuorena hyvin aktiivisesti. Aikoinaan lasten syntymän myötä tavoitteellinen liikkuminen jäi pois, mutta Tuula pyrki silloinkin ainakin jollain tavalla pitämään kuntoa yllä.

EasyFitiin ja personal trainer Janeen Tuula tutustui kolmisen vuotta sitten. Ensin hän kävi Janen vetämillä BodyCombat-tunneilla ja osallistui pariinkin otteeseen Janen Boot Camp -valmennukseen. “Meitä oli myös neljän naisen porukka, joka alkoi käydä kerran viikossa omassa Janen vetämässä pienryhmävalmennuksessa.”

Noin kaksi vuotta sitten Tuula pyysi Janea omaksi personal trainerikseen. Jane on siitä lähtien tehnyt Tuulalle treeniohjelmat, neljäksi viikoksi kerrallaan. Kahta perusviikkoa seuraa tehoviikko ja jakso päättyy palauttavaan treeniviikkoon.

Tuulan treenisuunnitelmaan kuuluu salitreenien lisäksi muun muassa kävelyä ja hölkkää, soutua ja spinningiä, pienryhmätreenit, BodyCombat-ryhmäliikuntatunti, kehonhuoltoa, uintia sekä tietenkin lepoa. Pari kertaa kuukaudessa Tuula ja PT Jane tapaavat kahdestaan kasvokkain, muuten Tuula seuraa ohjelmaa itsenäisesti. “Tietysti esim. työasiat aiheuttavat välillä sen, että treenejä jää väliin, mutta pyrin ennakoimaan siten, että pystyn muokkaamaan viikon työmenojen mukaisesti.”

Tuula kehuu Janen ammattitaitoa, jota on hyödynnetty monissa tilanteissa. “Nämä noin kaksi vuotta Janen valmennuksessa ovat olleet vaiherikkaita; treenejä on jouduttu muokkaamaan koronan vuoksi, koska sali oli välillä kiinni ja reilu vuosi sitten oli mm. pientä takareisiongelmaa.” Pienet vastoinkäymiset eivät kuitenkaan ole estäneet Tuulaa treenaamasta. “Jane on muokannut tarvittaessa ohjelmaa kotona tehtäväksi tai, kun takareisi vaivasi, keskityttiin ylävartalon sekä coren treenaamiseen ja tehtiin pelkkiä kuntouttavia treenejä jaloille.”

“Jane on ammattitaitoinen, tarvittaessa vaativa, tarvittaessa kannustava valmentaja. Hän on oppinut tuntemaan heikot kohtani, joita olemme lähteneet vahvistamaan. Jane on kannustanut minua myös yrittämään asioita, joita en olisi uskonut ikinä pystyväni tekemään. Jane kuuntelee toiveitani ja muokkaa ohjelmia niiden mukaiseksi.”

Tuulan viimeisin saavutus on ollut Toes to bar -liike. “Olin koko päivän pilvissä, kun onnistuin ensimmäisen kerran. Nyt harjoittelen Human flagia… saa nähdä onnistuuko ikinä, mutta siinäpähän on tavoitetta.”

Vielä PT Janesta: “Joka maanantain pienryhmätreenissämme, kun Jane kysyy, onko meillä toiveita, me neljä naista vastaamme kuorossa ’mindfulness’! Jostakin syystä emme ole vielä kuitenkaan mindfulnessiin päässeet. Sen sijaan olemme ”kävelleet seinää pitkin”, roikkuneet tangoissa, vetäneet kelkkaa, tehneet tabata-treenejä, burpeita jne. Eli mindfulnessia odotellen! 😉”