Ann Sophie

Hurahdin kuntosaliharjoitteluun keväällä 2018. Intohimo treenaamista kohtaan vain kasvoi kasvamistaan. Halusin koko ajan kehittyä vain enemmän ja kokeilla uusia asioita. Huomasin kuinka kroppani muuttui ja lihasmassa kasvoi. Jäin koukkuun. Tutustuin kroppaani paremmin ja tiesin, mikä toimi ja mikä ei. Aloin treenaamaan tietyn kaavan mukaan, ja kun se oli tehnyt tehtävänsä, muutin kaavaa. Saliohjelma on muuttunut monesti kun lihakset tottui johonkin treeniin ja kroppa kaipasi jotain muuta. Vein kroppaani äärirajoille. Treenasin kaksi kertaa päivässä ja jopa kahdeksan kertaa viikossa. Treenimoraali tuli kuin ulkomuistista, kun siihen oli tottunut jo lapsesta asti taitoluistelijana. Treenasin kuin hullu ja välillä minua piti muistuttaa unesta, ruoasta ja vapaapäivistä. Hiljalleen kroppa alkoi väsymään. Alaselkää ja polvia rupesi vaivaamaan ja aloin uupumaan. Puhti ei enää riittänyt. Lääkärikäynneillä lääkkeeksi määrättiin lepoa.  

Minun oli pakko pysähtyä ja oppia kantapään kautta, miten tuloksia saa ja miten ei. En saa haluamiani tuloksia jos en tajua syödä silloin kun pitää, pitää lepopäiviä ja nukkua tarpeeksi. Kroppa ei kestä ja tuloksissa tulee takapakkia. Onneksi minun kroppani alkoi lähettää minulle viestejä, että nyt on pakko keventää tai uuvun totaalisesti.

Nyt olen löytänyt  tasapainon treenamisen ja palautumisen välille. Huomaan, kuinka lihakseni kiittävät ja kuinka itse voin henkisesti paremmin.

Pidän treenini monipuolisina. Treenaan Vaasan EasyFitillä ja viikko-ohjelmaani sisältyy lihaskuntoa, cardiota ja kehonhuoltoa. Käyn jumpissa, kuten Bodypumpissa, Stepissä ja Bodyattackissa. Vaihteleva treeni tekee hyvää ja pitää sekä mielen että kehon terveenä. Jalkatreeni on silti oma suosikkini. Rakastan raskaita kyykkyjä, maastavetoa ja lantionnostoja. Treenin jälkeen parasta on päästä syömään.