Niina

Jag vill visa att även en fyrtioåring kan träna aktivt och lära sig nya saker. Livet tar inte slut i den här åldern eller senare heller för den delen.

Min utmaning är vikten som har rasat 35 kg och fortsätter att gå ner. Smärta på vänster sida i nacke och arm gör att det är svårt att träna. Trots det vill jag inte vara passiv och klaga utan hittar på metoder för att kunna motionera. Träning är viktigt för att jag ska må bra och för att upprätthålla och förbättra konditionen. Jag älskar känslan efter ett träningspass och att få sjuka muskler. Då känner jag att jag har tränat ordentligt.

EasyFit i Nokia är ett trevligt gym med varm atmosfär. Man får alltid plats att träna fastän det skulle vara mycket folk. Speciellt tycker jag om stretchsalen där jag i lugn och ro kan utöva kroppsvård. Min egen favoritträning är stretching och benträning. Nu har jag också börjat löpträna och gillar det jättemycket. Jag vill uppmana alla att pröva på gym. Om du inte vågar gå ensam till ett nytt ställe så kan du alltid be en vän att följa med.

Även PT-tjänsterna är värda sitt pris. Man lär sig nog hur gymmet fungerar bara man ger sig själv lite tid och förstår att alla andra också har varit nya en gång. Och uppfattningen att alla stirrar på stora personer är bara struntprat. Jag tränade på gym när jag vägde över hundra kilo och upplevde aldrig att någon stirrade. De tankarna är bara egna fantasier.