Tässä sinulle tehokas kahvakuulatreeni

24.8.2020 19:55

Onko kahvakuula tuttu treeniväline? Hyödynnätkö kahvakuulaa omissa treeneissäsi? Kahvakuula on tehokas treenimuoto, joka kehittää niin voimaa kuin kestävyyttä. Liikkeet ovat kokonaisvaltaisia ja koko keho pääsee töihin. Liikkeet on myös helppo säätää omaan kuntotasoon sopivaksi.

Kahvakuula on alkujaan lähtöisin Venäjältä. Kahvakuula on nimensä mukaisesti kuula kahvalla. Kahvakuulia on erilaisia, mutta yleensä muoto on tuttu pyöreä. Paras kuula istuu käteen eli kahva ei saa olla liian paksu. Kuula kannattaa valita harjoitteluympäristön mukaan. Sisällä treenatessa kahvakuulan olisi hyvä olla päällystetty, jotta vältytään lattian kolhuilta. Ulkona treenatessa kuula kannattaa olla kestävä, sillä kahvakuulaa voi vaikka heitellä pehmeälle alustalle. 

Kahvakuulaa voi hyödyntää sekä alkulämmittelyssä että itse treenissä. Kahvakuula sopii lisäpainoksi moniin tuttuihin voimaliikkeisiin tai voit rakentaa treenin kokonaan kahvakuulaliikkeistä. Kahvakuulatreenin tavoitteena voi olla pelkästään lihaskunnon ja voiman parantaminen tai kestävyyskunnon kehittäminen. Usein tavoitteena on kuitenkin rakentaa mahdollisimman kokonaisvaltainen ja tehokas treeni, jossa kehittyvät sekä voima että kestävyys. Lisäksi kahvakuulailu parantaa tasapainoa ja kehonhallintaa. Kahvakuulan sanotaankin olevan yksi tehokkaimmista ja monipuolisimmista treenivälineistä. 

Kahvakuula on noussut suureen suosioon myös kotitreenivälineenä. Kahvakuula toimii kotona monipuolisena treenivälineenä ja vaihtoehtoja eri treeneihin kahvakuulan kanssa on lukemattomia. Kahvakuulailu ei tarvitse isoa tilaa eli kuulan kanssa voi treenata vaikka olohuoneessa. Kahvakuula on helppo säilyttää ja hyvällä säällä sen voi ottaa mukaan ulkotreeneihin. Aloittaessasi kahvakuulaharjoittelun tai hankkiessasi ensimmäistä kuulaa kotiin, naisilla suosituksena on aloittaa 6-8 kilon kuulasta ja miehillä 12 kilon kuulasta. Jos olet harjoitellun jo aiemmin, voi kuula olla 2-6 kiloa painavampi. Kokenut treenata valitsee treenikuulaksi 16-24 kilon kahvakuulan.

Erilaisia kahvakuulaliikkeitä on valtava määrä. Liikkeistä löytyy vaihtoehtoja kehon jokaiselle lihasryhmälle. Valikoimasta löytyy monia variaatioita eri liikkeistä ja liikkeet kannattaa valita oman taitotason mukaan. Mikäli haluat varmistaa oikeat liiketekniikat tai kehittyä kahvakuulailussa, kannattaa ottaa yhteys oman keskuksen personal traineriin. Monista ryhmäliikuntaa tarjoavista keskuksista löytyy myös kahvakuulatunti ryhmäliikuntavalikoimasta. Ammattilaisen avustuksella saat kahvakuulaharjoittelusta turvallista ja kehitys entistä nopeammin.

 

Tehokas kashvakuulatreeni

Seuraavan kahvakuulatreenin tavoitteena on kehittää lihaskunto ja kestävyyttä. Valitse kuulan paino taitotasosi mukaan. Treeni tehdään kiertoharjoitteluna aikaa vastaan. Tee jokaista liikettä 45 sekuntia ja pidä perään 15 sekunnin tauko. Voit valita itse treenin kokonaiskeston tekemällä 1-4 kierrosta. Pidä kierrosten välissä noin kahden minuutin tauko. Tarvittaessa lämmittely ennen treenin alkua. 

  1. Etuheilautus astuen eteen ja taakse
  2. Maastaveto + pystysoutu
  3. Kulmasoutu
  4. Russian twist 
  5. Korkea veto
  6. Etukyykky
  7. Punnerrus
  8. Hyvää huomenta
  9. Hauiskääntö + Pystypunnerrus + Ojentajapunnerrus
  10. Istumaannousu + Pull over
Lue myös nämä