Syksyn suuri salivertailu

8.9.2021 07:00

Mitä eroa on premium- ja budjettisalilla? Entä kenelle keskihintaiset kuntokeskukset on tarkoitettu? Paljonko jäsenyydet maksavat ja mitä niihin sisältyy? Teimme tämän syksyn suuren salivertailun ja selvitimme tämän hetken kuntosalitarjonnan. 

 



Premium-kuntosalit

Premium-kuntosalit tarjoavat nimensä mukaisesti premium-tasoisia palveluita. Premium-salit eivät yleensä ole pelkkiä kuntosaleja, vaan paremminkin hyvinvointikeskuksia, jotka tarjoavat laajasti erilaisia hyvinvointia lisääviä palveluita. 

Kuntosali on usein vain yksi premium-salien palveluista. Premium-kuntosalien palveluihin kuuluu lisäksi esimerkiksi laaja ryhmäliikuntavalikoima ja personal training-palvelut, lähes aina paikalla oleva henkilökunta sekä monet lisämaksulliset palvelut, kuten hieronta tai fysioterapia, lastenhoito, aamupala ja pysäköinti. Premium-salien ulkonäköön on panostettu, tilat ovat siistit ja huolitellut. 

Premium-salien hinnat vaihtelevat palveluiden mukaan ja hinta määräytyy usein käytettävien palveluiden perusteella. Lisäksi hintaan vaikuttaa jäsenyyden kesto: mitä pidempiaikaisen sopimuksen tekee, sitä halvemmalla pääsee. Halvimmillaan premium-salilla treenaa noin 40 euron kuukausimaksulla, mutta tällöin palvelut saa käyttöönsä hyvin rajatusti ja treenaamaan pääsee esimerkiksi vain yöaikaan tai asiakkuus on määräaikainen. Kalleimmillaan treeneistä premium-salilla saa pulittaa satasen kuussa. Premium-salit tavoittelevat asiakkaikseen henkilöitä, jotka etsivät elämyksellisyyttä ja ovat valmiita maksamaan brändistä sekä haluavat yksilöllisiä palveluita. Kaikessa hienoudessaan premium-salit saattavat joskus tuntua hieman etäisiltä tai liiankin hienoilta - varsinkin aloittelijoille.

Premium-kuntosaleja ovat esimerkiksi Elixia, Fressi, LadyLine, GoGo, Ole.fit ja Fit-kuntokeskukset, Puls & Träning sekä osa Forever-kuntokeskuksista. 

 

Premium-kuntosalien plussat ja miinukset

+ laajasti palveluita

+ yksilölliset palvelut

+ henkilökunta paikalla aamusta iltaan

+ kaikki saman katon alla

- korkea hinta

- sitova asiakkuus

- kaikki eivät koe omakseen

 

 

Keskihintaiset kuntosalit

Keskihintaisten kuntosalien valikoima on laaja. Keskihintaiset kuntosalit tarjoavat monesti palveluita laajalle asiakaskunnalle. Edullisimmillaan tällaisella salilla treenaa kolmellakympillä kuussa, jolloin käyttöönsä saa kuntosalin. Keskihintaiset salit tarjoavat usein myös ryhmäliikuntaa. Tällöin asiakkuuden hinta nousee jopa 50 euroon. Lisäpalveluitakin on saatavilla ja keskihintaisten salien lisämaksullisiin palveluihin kuuluu esimerkiksi personal training ja online-palvelut.
Asiakkuudet ovat usein toistaiseksi voimassaolevia, eli asiakkuuden voi lopettaa melko helposti ja vaivattomasti. 

Keskihintaisten kuntosalien aukioloajat ovat usein laajat eli omalla kulkuavaimella treenaamaan pääsee aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan. Asiakaspalvelu on tavoitettavissa rajoitetusti paikasta riippuen esimerkiksi arki-iltaisin ja lauantaipäivisin eli yleensä niinä aikoina, kun salilla käy eniten asiakkaita. 

Keskihintaiset kuntosalit sopivat kuntoilijoille, jotka haluavat monipuolisen kattauksen palveluita edullisemmin. Palvelutarjonta voi olla premium-saleja rajallisempi, mutta tästä hintaluokasta saattaa löytää myös hinta-laatusuhteeltaan todellisia helmiä. 

Keskihintaisia kuntosaleja ovat esimerkiksi EasyFit, Liikku, Fressi24 sekä osa Foreverin ja Elixian toimipisteistä. 

 

Keskihintaisten kuntosalien plussat ja miinukset

+ hyvä hinta-laatusuhde

+ helppo aloittaa ja lopettaa

+ saatavilla lisäpalveluita

+ asiakkaina tavallisia kuntoilijoita

+ saatavilla usein  lisäpalveluita tarpeen mukaan, kuten personal training, ravintovalmennus, pienryhmävalmennnus

- miinuksia emme tästä hintaluokasta keksineet

 

 

Budjettikuntosalit

Budjettikuntosalit ovat edullisia treenipaikkoja, joiden palveluihin kuuluu usein vain kuntosali. Budjettisalin kuukausimaksu liikkuu 20 euron molemmin puolin. Mahdollisia lisäpalveluita ovat personal training-palvelut ja ryhmäliikunta. 

Budjettisalille treenaamaan pääsee jopa ympäri vuorokauden. Budjettisalit ovat monesti niin sanottuja “kylmäsaleja” eli asiakaspalvelu on paikalla harvoin ja yhteydenotot tapahtuvat sähköpostitse tai suoraan nettisivujen kautta. Budjettisalin asiakkuuden saa aloitettua ja lopetettua helposti, ja irtisanomisajat ovat lyhyitä. 

Edullinen hinta saattaa näkyä salilla, sillä halpa hinta houkuttelee treenaajia massoittain. Budjettisalit voivatkin olla hyvin ruuhkaisia ja hetkellisesti epäsiistejä tiettyinä kellonaikoina. Treenaaminen budjettisalilla vaatii usein kokemusta ja oma-aloitteisuutta. Budjettisalit sopivatkin itsenäisille treenaajille, jotka eivät kaipaa henkilökohtaista palvelua. 

Budjettikuntosaleja ovat esimerkiksi Fitness24seven ja GoGo Express.

 

Budjettikuntosalien plussat ja miinukset

+ halpa

+ laajat aukioloajat

+ helppo irtisanoa

- ruuhkaa ja paljon treenaajia

- asiakaspalvelu paikalla harvoin

 

 

Löydä oma sali

Itselle sopivan kuntosalin löytää usein testaamalla eli käy tutustumassa eri saleihin rohkeasti. Voit pohtia jo etukäteen, mitä palveluita haluat salilta löytyvän ja mitä olet valmis maksamaan näistä palveluista. Nautinnollisia treenejä!

 

Kuntosalivertailu

Lue myös nämä