3 syytä, miksi saavutat tavoitteesi todennäköisemmin valmentajan kanssa

22.10.2019 09:30

Taas syksyllä moni suomalainen aloitti elämäntapamuutoksen. Muutaman viikon kuluttua kuitenkin monella into loppuu ja palataan takaisin vanhoihin tuttuihin rutiineihin. Osa syytöksistä menee työkiireille ja lopun kantaa oma itsetunto, kun itsekuri ei tälläkään kertaa riittänyt. Monesti kuitenkin itsekurilla ei ole juurikaan tekemistä onnistumisen kanssa, sillä tämän hetkinen kunto on seurausta tavoista joita me toistamme ja tapoja ei muuteta pelkällä itsekurilla. Tavat muuttuvat, kun uutta toimintamallia ylläpidetään riittävän pitkään ja säännöllisesti. Jotta muutosta jaksaa ylläpitää riittävän pitkään, muutos voi olla vain ja ainoastaan niin pieni, että sen ylläpito todellakin on mahdollista monta kuukautta putkeen. Liian suuren muutoksen edessä kenen tahansa itsekuri loppuu parissa viikossa.

Ole siis huoletta armollinen itsellesi ja etsi ennemminkin itsekuria parempia keinoja rakentaa kestävää muutosta. Yksi ratkaisu onnistumiseen voi piillä valmentajassa, eli Personal trainerissa. Tässä sinulle 3 tärkeää syytä, miksi niin moni onnistuu muutoksessa todennäköisemmin, kun matkalla on mukana oma valmentaja.

1. Realistiset tavoitteet ja toimenpiteet

Niin moni kuntoilija ei tunnista omaa lähtötilannettaan ja osaa asettaa realistista tavoitetta, jolloin toimenpiteet joita toistetaan ovat kuntotasoon ja omaan arkeen täysin sopimattomia valintoja. Lähtötilanteen ja realististen tavoitteiden tunnistaminen vaatii syvällistä tietotaitoa hyvinvoinnin eri osa-alueista, jotta voi tehdä realistisia arvioita ja valintoja. Lisäksi me usein itse näemme asiat niin kuin haluamme niiden olevan, joten emme ole itselle aina realistisia. Koulutettu Personal trainer sen sijaan osaa katsoa tilannetta ulkopuolisen silmin ja pystyy haastattelun ja helppojen testien perusteella tunnistamaan nopeasti oman asiakkaansa lähtötilanteen. Tällöin onnistutaan yhdessä asiakkaan kanssa asettamaan realistisia tavoitteita ja voidaan lähteä rakentamaan realistisia ja arkeen sopivia toistuvia toimenpiteitä, joilla tavoite voidaan saavuttaa. 

 

2. Treenaat tehokkaasti ja palaudut optimaalisesti

Kehittävän harjoittelun ohjelmointi ja yhteen sovittaminen riittävän palautumisen kanssa ei ole helppoa. Alan ammattilaisella on ohjelmoinnin kannalta tarvittava osaaminen, jotta eri harjoitusmuodot ja niiden määrä voidaan istuttaa viikkoosi kehityksen ja palautumisen kannalta järkevästi. Valmentaja vahtii, että tuloksien kannalta tulee riittävästi riittävän nousujohteista harjoittelua, mutta pitää huolen, että palautumisesta ei tingitä, sillä lopulta se on tie kehittävään harjoitteluun ja kehitykseen. 

Kehittyminen ja palautuminen on aina yksilöllistä. Harvoin samat jutut toimivat kaikilla. Monesti tilanteiden tunnistaminen vaatii asioiden läpikäymistä alan ammattilaisen kanssa, joka auttaa sinua tunnistamaan erilaisia tuntemuksia ja tekemään oikeita ratkaisuja jatkon kannalta.

 

3. Valmentaja auttaa motivoitumaan

Yksi valmentajan tehtävä on motivoida, mutta hänen vielä tärkeämpi tehtävä on auttaa asiakasta motivoitumaan. Eli asiakkaan on löydettävä oma sisäinen motivaatio, jotta hän sitoutuu ponnistelemaan oman tavoitteen eteen. Valmentaja kuitenkin osaa auttaa tunnistamaan päivittäiselläkin tasolla asioita, jotka toimivat motivaation lähteinä, mutta niitä ei välttämättä aina itseä näe. Monesti me tuijotamme vain objektiivisia muuttujia, kuten painoa, mutta niiden ongelma on se, että tulosta tulee hitaasti ja toivottuja rajapyykkejä joutuu odottamaan kauan. Tärkeää olisi osata iloita myös pienistä arjen oivalluksista ja onnistumisista, jotka kuitenkin yhteenlaskettuna luovat sen toivotun muutoksen ja vievät sinut siihen himoittuun tavoitteeseen. Tärkeintä on se, kun teet huomiota, että oma ajattelu on muuttunut. Lopulta ajattelumme luo sen, mitä me joka päivä teemme, mitä me olemme ja mitä meistä tulee. Pienistä asioista saa ja pitää olla kiitollinen, jotta on pohjaa ponnistaa korkealle. 

Olethan jo tutustunut oman EasyFit -keskuksesi valmentajiin ja valmennuspalveluihin?

 

Lue myös nämä