Kokeile lehtikaalia: satokauden terveellinen herkku!

8.10.2019 09:28

Tummanvihreä ja voimakkaan makuinen lehtikaali on monipuolinen vihannes. Lehtikaali sopii silputtuna hyvin salaatteihin, muhennoksiin, keittoihin ja piirakoihin sekä esimerkiksi rapeaksi täytteeksi pizzaan! Lisäksi lehtikaalia voi sujauttaa vaikka pestoon, dippiin tai smoothien sekaan.

Terveystietoisten kuluttajien suursuosikiksi noussut lehtikaali on ravintosisällöltään oikea superfood. Lehtikaali on antioksidanttipommi, joka sisältää muun muassa runsaasti C-vitamiinia, B2-vitamiinia, karoteenia, kalsiumia ja rautaa. Lisäksi lehtikaalissa on yllättävän paljon proteiinia. Vastustuskykyä buustaavan lehtikaalin satokausi on juuri sopivasti syksyllä ennen flunssakauden alkamista. 

Tässä muutama reseptivinkki lehtikaalin käyttöön:

Lehtikaalisipsit

Lehtikaalisipsit ovat trendikäs ja terveellinen vaihtoehto perunalastuille. 

  1. Huuhtele  lehdet ja poista puiseva varsiosa. Leikkaa lehdet sopiviksi paloiksi.
  2. Levitä lehdet pellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle öljyä ja sekoittele niin, että öljy leviää tasaisesti kaikkialle. Ripottele pinnalle suolaa.
  3. Kypsennä 150-asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Varo polttamasta sipsejä. 
     

Lehtikaalipasta 

Lehtikaali sopii hyvin erilaisten pastojen sekaan. Valmista suosikkipastaasi ja sujauta sekaan hieman pannulla paistettuja lehtikaalin lehtien palasia.

 

Lehtikaalisalaatit

Lehtikaalisalaatti on ihanan värikäs ja maistuva salaatti, joka sopii sellaisenaan kasvisruoaksi tai lisäkkeeksi. Kokeile valmistaa salaatti lehtikaalista (1 ps), punasipulista (1 kpl), paprikasta (1 kpl) ja fetajuustosta (1 prk).

  1. Suikaloi sipuli ja paprika. Kuullota niitä paistinpannulla pari minuuttia. Lisää lehtikaalisuikaleet ja vesi ½ dl vettä. Sekoita ja anna hautua kannen alla 3-5 minuuttia.
  2. Lisää fetajuustokuutiot. Mausta valkoviinietikalla, pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa sellaisenaan kasvisruokana tai lisäkkeenä.
     

Lehtikaalipizza

Rapea lehtikaali maistuu erinomaisella pizzassa ja näyttää hyvältä herkullisen pizzan päällä. Kannattaa kokeilla esimerkiksi Tiiu Piretin supersuosittua lehtikaalipizzaa!

Tuu EasyFitin someen kertomaan, mikä on sun suosikki lehtikaaliherkku!

Lue myös nämä