Kuukauden herkku: tiesitkö tämän persimonista?

19.11.2019 09:37

Persimon mielletään monesti hedelmähyllyn pirteimmän väriseksi hedelmäksi, mutta todellisuudessa se ei ole hedelmä, vaan marja. Persimon on monille se tutuin nimitys, mutta tätä herkkua kutsutaan myös nimillä kaki, kakiluumu ja sharon. Nimi riippuu siitä, missä tämä punertavan keltainen terveyspommi on kasvanut. Persimonit tulevat Espanjasta, Kakit Japanista ja Sharonit Israelista. Kaikki ovat saman kasvin eri lajikkeita. Persimonia saa lokakuusta tammikuuhun.

Maultaan persimon on hapoton, mehukas ja makea, jopa hieman luumua muistuttava. Sen voi nauttia sellaisenaan kuorineen tai kuorittuna.

Persimon on kasvis täynnä kuitua, vitamiineja ja makua

Persimon ei ole se hedelmähyllyn kevyin valinta, sillä se sisältää tuplasti enemmän energiaa kuin omena. Se ei silti ole paljoa ja silti sen makeus on omiaan poistamaan karkkihimon. Samalla, kun herkuttelet persimonilla niin saat rutkasti terveellistä ravintokuitua sekä paljon A-, C-, E- ja K-vitamiineja. 

Persimon on uskomattoman monipuolinen

Persimon sopii kaikkialle. Yksinkertaisimmillaan sitä voi viipaloida jouluna juustolautaselle tai laittaa piparkakun päälle sinihomejuuston kanssa. Se maistuu hyvältä minkä tahansa leivän päällä aamupalalla ja jopa puuron seassa. Persimonia voi survoa chia-puuron sekaan tai marmeladiksi. Sitä voi ripotella suolaisen pizzan päälle tai makean suklaakakun maukkaaksi koristeeksi. Vain taivas on rajana.

Tällä kertaa valitsimme reseptiksi kuitenkin persimon smoothien:

  • 2 dl kauramaitoa
  • 1 banaani
  • 1 paloteltu persimon
  • Puolikas puristettu lime
  • 1 dl vaniljaheraa

Heitä kaikki ainekset tehosekoittimeen, sekoita ja nauti.

Tuu meidän someen kertomaan missä sinä tykkäät käyttää persimonia!

Lue myös nämä