Mansikka-mango chiapudding on kesän raikkain jälkkäri

Sonja Salo
  • Kangasala

Mansikka-mango chiapudding on kesän raikkain jälkkäri

Nyt kun mansikoita saa vielä tuoreena, kannattaa niistä ottaa kaikki ilo irti ja valmistaa vaikka kesän herkullisin välipalaherkku, joka on myös terveyspommi. Chiapudding on erinomainen välipala ja herkku, johon sopii monenlaiset lisukkeet. Chian siemenet sisältävät runsaasti ravintokuitua ja proteiinia ja lisäksi ne ovat myös erinomainen pehmeän, eli hyvän, rasvan lähde. Mikäli haluat jälkiruuasta makeamman käytä chiapuddingissa kookosjuomaa. Jos taas haluat suosia suomalaista, toimii kaurajuoma jälkiruuassa hienosti. Huomioithan, että chian siementen suositeltu maksimi vuorokausiannos on 2 rkl.

Annos yhdelle:
-2rkl chian siemeniä
-noin 2dl kookos- tai kaurajuomaa
-0,5dl mangososetta
-0,5dl mansikoita

Mittaa chian siemenet ja kookos- tai kaurajuoma lasiin ja sekoita hyvin. Anna siementen liota nesteessä vähintään puoli tuntia. Sekoita välillä, jotta siemenet eivät jämähdä. Jos haluat tästä herkullisen ja nopean aamupalan, voit sekoittaa chian siemenet nesteeseen jo illalla. Kun siemenet ovat geeliytyneet, lisää päälle mangosose ja mansikat. Nauti kylmänä!

Mitä tykkäsit? Jaa kuva omasta herkustasi somessa #parashetki #easyfit #easyfood