Motivaatio auttaa sinut alkuun, tahdonvoimalla pääset pitkälle! 

29.12.2020 09:00

Motivaatio auttaa sinut alkuun, mutta vauhdissa pysymiseen tarvitaan myös ajoittain annos itsekuria. Motivaatio on se tekijä, joka saa meidät aloittamaan harjoittelun tai elämäntapamuutoksen. Huomaatko motivaation hiipuessa myös harjoituskertojen tai asialle omistautumisen vähenevän? Jotta uusi asia on tullut elämäämme pysyäkseen, täytyy siitä muodostua tapa. Uuden tavan omaksuminen taas vaatii johdonmukaisuutta ja tahdonvoimaa. Tavaksi muodostuneitten asioiden suorittaminen ei enää samalla tavalla vaadi tahdonvoimaa ja itsekuria.

 

Tässä kuusi tapaa, joiden avulla voit ylläpitää sitoutumista sinulle tärkeään asiaan ja päästä pidemmälle.

1. Määrittele syyt tavoitteellesi

Mitä ovat ne asiat, jotka saivat sinut aloittamaan tai miksi haluat kehittää itseäsi? Kun tiedät, miksi haluat saavuttaa jotain, on helpompaa pysyä sitoutuneena ja johdonmukaisena.

2. Päätä että aiot tehdä sen

Päätä, että tapahtui mitä tahansa aiot tavoitella päämäärääsi. Vaikka muuttujia ilmaantuisi matkan varrella, ne eivät ole esteitä, vaan mahdollisuus sopeutua ja oppia pääsemään niiden yli.

3. Sano se ääneen

Kerro tavoitteistasi perheellesi, ystäville, työkavereillesi ja toista niitä itsellesi. Näin lähipiiri voi olla tukena ja autat itseäsi ylläpitämään itsekuria.

4. Aikatauluta

Laita treenit tai muut itseäsi kehittävät harjoitukset ylös kalenteriin. Ethän jättäisi tärkeää tapaamista väliin.

5. Visioi minne olet matkalla

Näe itsesi selvästi päämäärässäsi ja usko siihen, että pystyt saavuttaa mitä olet unelmoinut.

6. Löydä kaveri

Ympäröi itsesi ihmisillä, jotka pyrkivät samaan määränpäähän kuin sinä. Usein sanotaan, että olemme viiden lähimmän ystävämme tulos, niin paljon läheiset ihmiset pystyvät meihin vaikuttamaan. Kaverin kanssa tekeminen on myös paljon hauskempaa!

Lisää hyvinvointiin liittyvää sisältöä löydät Instagram tililtäni @tinamaaria 

 

Lue myös nämä