Liikunnallinen kesä

5.7.2023 08:00

Kesällä mielessä ovat yleensä rentoutuminen ja lomailu. Treenit ja kuntosalilla käyminen eivät välttämättä motivoi hellekeleillä, kun vaihtoehtona olisi lähteä mökille tai rannalle. Mikäli treenaaminen ei kesällä innosta, ei siitä kannata kokea huonoa omaatuntoa.
 

Pysy aktiivisena

Talven pakkasilla ja koleilla keleillä vietämme enemmän aikaa sisällä, jolloin salille lähteminen tuntuu mukavalta ja virkistävältä. Kesällä taas liikumme ja oleilemme luonnollisesti enemmän ulkona. Tällöin olemme huomaamattamme aktiivisempia ja hyötyliikuntaakin kertyy helpommin. 

Nykypäivänä saatetaan ajatella, ettei pientä puuhastelua ja muuta aktiivisuutta lasketa liikunnaksi, vaan on lähdettävä erikseen treenaamaan, jotta voimme sanoa liikkuneemme. Tämä ajattelutapa kannattaa heittää viimeistään nyt romukoppaan! Kaikki aktiivisuus lasketaan, myös lasten kanssa leikkiminen, siivoaminen ja puutarhatyöt. 

Mikäli käytössäsi on älykello, joka mittaa aktiivisuutta, voit tarkastella omaa aktiivisuuttasi helposti kellon avulla. Saatat ehkä yllättyä, miten helposti aktiivisuus tulee täyteen pelkästä puuhastelusta. Mikäli kello ilmoittaa aktiivisuuden täyttyneen, ei erilliselle treenille ole välttämättä tarvetta. 

Myös nopeat pikatreenit toimivat kesällä. Kokeile pikatreeniä vaikka saunaa lämmittäessä: laita sauna lämpiämään ja treenaa odotellessa. Käytä painoina täytettyjä vesiämpäreitä ja pidä palautukset samalla, kun käyt lisäämässä puita tulipesään. Löydät somesta aiemmin tässä kuussa julkaistut kolme pikatreeniä. Käy tallentamassa julkaisu ja ota treenit testiin. 

Nauti kesästä ja ota lämpimistä keleistä kaikki hyöty irti. Lähde pyörälenkille tai kävellen kaupungille, käy uimassa ja pelaile rannalla lasten tai kavereiden kanssa. Hyödynnä pienetkit mahdollisuudet olla aktiivinen: käytä portaita ja kulje lyhyet matkat hyötyliikkuen.
 

Vinkkejä ja ideoita aktiiviseen kesätekemiseen

  • ulkoile, lähde retkelle kävellen tai pyöräillen
  • pelaile erilaisia ulkopelejä, kuten mölkkyä tai sulkapalloa
  • lähde puistoon potkimaan palloa tai heittelemään frisbeetä
  • ui tai vesijuokse järvessä
  • tanssi festareilla
  • aja nurmikkoa tai hakkaa halkoja
  • kanna vesi järvestä saunaan
  • käy pesemässä matot käsin matonpesupaikalla

 

Liikunnallinen kesä

Lue myös nämä