Onko sinulla treenisuunnitelma?

22.2.2023 08:00

Miksi sinullakin kannattaisi olla treenisuunnitelma tehtynä? Hyödynnä asiakkuuteen kuuluva ilmainen liikuntaneuvonta, jossa voitte yhdessä personal trainerin kanssa tehdä juuri sinun tavoitteidesi mukaisen liikuntasuunnitelman.

 

Apuväline tavoitteiden saavuttamiseksi

Treeni- tai liikuntasuunnitelma on hyvä apuväline omien tavoitteiden ja treenien hahmottamiseen. Liikuntasuunnitelma toimii ikään kuin kuukausittaisena lukujärjestyksenä omille treeneille. Liikuntasuunnitelmaan voi sisällyttää vain salitreenit tai kaiken liikunnan, kuten työmatkapyöräilyn, sekä palautumiseen liittyvät toimenpiteet, esimerkiksi hierojalla käynnin.

Liikuntasuunnitelman avulla voi asettaa itselleen tavoitteen siitä, kuinka monta kertaa viikossa haluaa ja myös ehtii liikkua. Kun liikuntakerrat on suunniteltu tietyille päiville, on niistä helpompi pitää kiinni. Liikuntakertojen määrässä ei kuitenkaan kannata lähteä keulimaan. Jos liikuntasuunnitelmaa ei pysty toteuttamaan, eikä se ole realistinen omassa arjessa, pääsee motivaatio laskemaan nopeasti. Siksi liikuntasuunnitelmassa on tärkeää ottaa huomioon, ettei aseta itselleen liian intohimoista tavoitetta treenikertojen suhteen. 

Jos tavoitteena on taas liikkua enemmän tai useammin, voi liikuntasuunnitelma olla loistava tsemppari tavoitteen saavuttamiseksi. Liikuntasuunnitelmassa voidaan ottaa huomioon nousujohteisuus. Treenimäärät voivat esimerkiksi lisääntyä tai treenien kuormittavuus kasvaa viikko viikolta.

Liikuntasuunnitelma auttaa hahmottamaan, millaista liikuntaa tykkää harrastaa ja olisiko lajivalikoimaa syytä monipuolistaa. Jos esimerkiksi kaikki liikunta painottuu kestävyysliikuntaan, voi liikuntasuunnitelmassa huomioida tarpeen lihaskuntoharjoittelun lisäämisestä, tai toisinpäin. Myös lepopäivien määrää on helppo tarkastella liikuntasuunnitelman avulla. Liikuntasuunnitelmaa laatiessa voidaan käyttää apuna liikuntasuosituksia.

Treeni- tai liikuntasuunnitelmaa kannattaa ehdottomasti käyttää, mikäli haluaa selkeyttää omia tavoitteitaan ja myös nopeuttaa niihin pääsyä. Liikuntasuunnitelma voi parhaimmassa tapauksessa olla loistava motivaattori ja kannuste niin säännölliseen liikkumiseen kuin fiksusti toteutettuun treenirytmiinkin.

 

Varaa aika liikuntasuunnitelman tekemiseen

EasyFitin asiakkuuteen kuuluvassa ilmaisessa liikuntaneuvonnassa pääset tekemään oman liikuntasuunnitelmasi personal trainerin kanssa. Personal trainer haastattelee sinua ja rakentaa liikuntasuunnitelman vastauksiesi pohjalta. Liikuntaneuvonnassa personal trainer voi myös auttaa tavoitteiden asettamisessa. Sinulla ei tarvitse olla valmiina vastauksia kaikkiin kysymyksiin. Personal trainer on apunasi tavoitteiden ja vastausten pohdinnassa. 

Jätä yhteydenottopyyntö liikuntaneuvonnan varausta varten tästä. Oman keskuksesi personal trainer on sinuun yhteydessä liikuntaneuvonnan sopimiseksi.

 

Liikuntasuunnitelma

Lue myös nämä