"Kuoltuani kahdesti löysin tien kuntosalille" - lue Timon tarina

20.10.2021 07:00

Timo oli hoikka ja hyväkuntoisen oloinen reilu viisikymppinen, kun lääkärikäynti paljasti pitkälle edenneen sydänsairauden. Tämä on Timon tarina siitä, miten Timo päätyi sairaalan kautta salille ja personal trainer asiakkaaksi. 

 

Sairaalasta salille

Seitsemän vuotta sitten Timo joutuin isoon sydänleikkaukseen, jonka komplikaatioiden takia Timo kävi kuoleman rajoilla joutuen kahdesti elvytetyksi. Kuntoutumisen päättyessä liikunnasta oli tullut osa arkea. Alkuun Timo keskittyi kestävyysliikuntaan, kuten kävelyyn, pyöräilyyn ja uintiin. 

Kuntoutusjaksolla fysioterapeutti suositteli valitsemaan kestävyysliikunnan sijaan ennemmin lihaskuntoharjoittelun. Fysioterapeutin sanat jäivät mieleen ja niinpä Timo päätti tarttua kotia lähennä olleen EasyFit-keskuksen tarjoukseen ja aloitti asiakkaana EasyFillä. 


 

Oma valmentaja auttaa eteenpäin 

Timo hyödynsi asiakkuutensa alussa ilmaisen liikuntaneuvonnan, jossa hän pääsi keskustelemaan personal trainerin kanssa. Timon ja personal trainer Minnan kemiat kohtasivat liikuntaneuvonnassa ja niin Timo aloitti personal trainer Minnan valmennuksessa. 

Timo kehuu valmentajaansa vuolaasti: “Minna on kyennyt johdattelemaan minut kuntosalitreenaamisen monipuoliseen maailmaan tyylikkäästi ja fiksusti. Tuntuu kuin hän olisi heti osannut arvioida voimavarani gramman tarkkuudella. Samalla olen oppinut alusta lähtien tekemään kaiken teknisesti oikein.”

Tällä hetkellä Timo treenaa neljästi viikossa. Voimaharjoittelun lisäksi Timo pyöräilee ja käy uimassa. Personal trainer Minnan kanssa Timo treenaa neljän treenikerran “kuureina” ja valmennuksien välissä keskittyy omatoimiseen kuntoiluun. Treenitulokset ovat parantuneet koko ajan. Timo kertoo tuloksia syntyvän vielä vanhemmallakin iällä. 


 

Treenistä apua jaksamiseen 

Entä miten saliharjoittelu ja liikunta on vaikuttanut Timon elämään? “Treenaaminen on auttanut jaksamaan. Liikunta on ollut henkinen apu, niin oman elämän murheisiin kuin koronankin keskellä. Monet murheet on purettu kuntosalin rautoihin tai hukutettu uima-altaaseen.”

Haasteita Timo ei kerro kokeneensa kuntosaliharjoittelun osalta. Korona on ehkä ollut ainut haaste, jonka Timo osaa nimetä. Korona-aikana myös omasta valmentajasta on ollut apua. 

Tuttu valmentaja osaa sanoa, milloin treenit eivät välttämättä ole hyvä idea: “Olin viime talvena kuukauden verran todella väsynyt. Minna totesi, ettei sinun nyt kannata tulla salille. Tule vasta sitten, kun tuntuu siltä. Tyhmintä, mitä voit nyt tehdä on se, että tulet väsyneenä salille ja treeni tuntuu vastenmieliseltä. Sen jälkeen ei tee enää mieli tulla salille, joten tule vasta sitten, kun oikeasti tuntuu hyvältä.” 

Loppuelämän treenit

Miksi kannattaa treenata yhdessä valmentajan kanssa? “Ammattilaisen kanssa on helpompaa. Kaiken lisäksi personal trainer Minna edustaa ihmisenä ja keskustelukumppanina huipputasoa”, Timo sanoo pilke silmäkulmassa. 

Timo kokee valmentajan olleen apu ja tuki kaikessa. “On ollut helppoa kysyä ja pyytää apua. Minna seuraa minua myös somessa, josta hän pystyy halutessaan seuraamaan elämääni. Omasta valmentajasta on tullut tärkeä osa elämää.”

Tulevaisuudessa Timo aikoo jatkaa kuntoilua ja pyrkii liikunnan avulla tekemään loppuelämästä fyysisesti mahdollisimman helppoa: “Perus terveelliset elämäntavat riittävät.”

 

Timon tarina

Lue myös nämä