Hankkisinko itselleni personal trainerin?

24.9.2018 19:21

Oletko haaveillut jo pidempään personal trainerin hankkimisesta, muttet ole kuitenkaan vielä tarttunut tuumasta toimeen? Niin on muuten moni muukin, sillä Taloustutkimus Oy:n mukaan joka kolmas suomalainen (32 % 15-79 -vuotiaista) haluaisi panostaa personal trainerin osaamiseen. Pt:n palveluista kiinnostuneiden joukkoon kuuluu ihmisiä kaikista ikä- ja sosiaaliluokista, eikä muun muassa asuinpaikalla sekä perheen yhteen lasketuilla tuloilla näytä olevan vaikutusta kiinnostukseen. Yhdysvalloissa joka neljäs kuntokeskusjäsen osallistuu personal trainerin vetämiin pienryhmätreeneihin ja joka kahdeksas salikävijä hyödyntää personal traineria omana henkilökohtaisena valmentajanaan (IHRSA raportti 2018). Ole siis rohkea ja hanki itsellesi oma personal trainer – lupaan, että se kannattaa!

8 syytä pt:n hankkimiseen

Ensimmäisen askeleen ottaminen on aina vaikeinta. Sen jälkeen kuitenkin aina helpottaa. Toimi näin: Kartoita sopivin personal trainer kuntokeskuksesi kotisivuilta, salin ”valmentajaseinältä” tai valmentajahaku.fi –osoitteesta. Kun hyvä tai pari sopivan oloista tyyppiä on löytynyt, niin luuri käteen ja soittoa menemään. Suosittelen sopimaan veloituksettoman liikuntaneuvontatapaamisen tai kokeiluluontoisen testitreenin yhden tai muutaman treenarin kanssa, jonka jälkeen päätös sopivimmasta valmentajasta on helppoa tehdä. Ohessa vielä muutama rohkaiseva syy oman personal trainerin hankkimiseen, ole hyvä!

 

1. Starttaat tehokkaasti ja turvallisesti

Jos et ole aiemmin harrastanut tavoitteellista liikuntaa tai taukoa tehokkaammasta liikunnasta on kertynyt enemmän kuin 6 kuukautta, on starttaaminen yhdessä personal trainerin kanssa erityisen suotavaa. Jos olet yli 45 -vuotias mies tai yli 50 -vuotias nainen, on suotavaa konsultoida lääkäriä (esim. työterveyshuolto) ennen tehokkaamman liikunnan aloittamista. Ammattitaitoinen personal trainer ottaa huomioon lääkärin antamat ohjeet ja osaa mitoittaa liikunta-annoksesi riittävän maltilliseksi sekä nousujohteiseksi, turvallisuuden ja tuloksellisuuden optimoimiseksi.

 

2. Saavutat tuloksia nopeammin ja varmemmin

Personal trainer on harjoittelun ohjelmoinnin ammattilainen. Hän paitsi innostaa, tukee ja kannustaa, myös mitoittaa harjoittelun, arjen kuormituksen, levon sekä ravitsemuksen niin, että saavutat huipputuloksia ilman pelkoa ylikuormittumisesta ja motivaation lopahtamisesta.

 

3. Vältät varmimmin kompastuskivet

Kuntoilua aloittavan yleisin kompastuskivi on yhtäaikainen liikunnan lisääminen ja syömisen vähentäminen, joka kuluttaa energian sekä voimavarat loppuun alta aikayksikön. Hyvän personal trainerin valmennuksessa voimaannut, energisoidut ja vältät yleisimmät kompastuskivet, jolloin muutokset ovat kestäviä ja pysyviä.

 

4. Selätät lähtemisen vaikeuden

Kun tiedät tekeväsi oikeita asioita ja saavutat näkyviä sekä tuntuvia tuloksia, on liikkumaan lähteminen yhtä juhlaa. Ja parhaimmillaan yhteiset tapaamiset personal trainerin kanssa ovat aina viikon kohokohtia.

 

5. Saat hyötyjä myös ravintovalmennuksesta

Hyvä personal trainer tarjoaa sinulle oppia, neuvoja ja joustavia ohjeita myös syömiseen. Ilman riittävää energian, rakennusaineiden ja suojaravinteiden saantia treenaamisen tulokset jäävät laihoiksi ja treenaaja usein lihavaksi.

 

6. Löydät tasapainon levon ja liikunnan kesken

Uni, lepo ja palautuminen ovat kehityksen sekä elämänlaadun näkökulmasta ensiarvoisen tärkeitä. Hyvä personal trainer osaa hyödyntää ne optimaalisesti valmennustasi suunnitellessa.

 

7. Opit oman hyvinvoinnin asiantuntijaksi

Personal training –asiakassuhde ei ole kertakäyttökamaa, vaan siitä jää osaamista, ohjelmia ja oppia elämänmittaiseen terveyden sekä hyvinvoinnin kehittämiseen.

 

8. Saavutat uuden, liikunnallisemman elämäntavan

Juuri edellisestä syytä tai sen ansiosta, saavutat personal training –valmennuksen ansiosta uuden, liikunnallisemman elämäntavan. Hyvä personal trainer nimittäin tekee itsestään tarpeettoman, valmentamalla Sinusta oman hyvinvointisi parhaan asiantuntijan!

--

Lopeta haaveilu ja tartu toimesta tuumaan. Varaa aika veloituksettomaan liikuntaneuvontaan alla olevan painikkeen kautta ja aloita treenaaminen personal trainerin kanssa. Tsemppiä matkallesi kohti oman elämäsi huippukuntoa!

Lue myös nämä